СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща от Ефбет лига между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „ЦСКА-София“, съобщиха днес от МВР.

Мачът е на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври от 15:45 часа.

Феновете на символичния домакин ПФК „Левски“ ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК „ЦСКА-София“ в сектори „В“ и „Г“.
Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

"Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на ОПП – СДВР с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на държавно, общинско и частно имущество, допълват оттам.

Приоритет на ръководството на СДВР е опазването на обществения ред, живота и здравето на всички жители и гости на гр. София, като планирането, организацията и охраната на мероприятието са съобразени с динамиката и нормалния ритъм на живот в столицата, поясниха още от полицията.