Оперната прима Соня Йончева и легендарният тенор Пласидо Доминго ще излязат заедно на сцена в София на 31 август. Концертът ще е пред катедралния храм "Свети Александър Невски" и двамата ще изпълнят популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика - под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Това съобщиха организаторите на концерта - компанията SY11 Events. Партньори на събитието са Столичната община и Министерството на културата, гласи официалната информация. 

"За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата "Свети Александър Невски". Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана", казва Йончева. 

Днес Пласидо Доминго празнува своя 80-и рожден ден. Преди няколко години тенорът изнесе концерт в София - в зала "Арена Армеец", а заедно с Йончева са се качвали на една сцена и преди. Но не и в София. 

"Във времената, в които живеем, бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив.

Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!", споделя още Йончева в съобщението за събитието и честити юбилея на маестрото.

 

За нея Пласидо Доминго казва: "Тя е певица със собствен път и кариерата ѝ не прилича на ничия друга. Соня Йончева притежава нещо повече от красив глас - тя е смела в своите житейски и творчески избори!"

Билетите за галавечерта ще бъдат пуснати в продажба в петък. Цените са от 50 до 250 лв., като ще бъбат пуснати и ограничен брой ВИП билети на цена от 300 лв. В пакета ще има специален подарък, казват организаторите. 

А ето и как Соня Йончева и Пласидо Доминго звучат заедно - в операта "Луиз Милър" на Джузепе Верди - през 2018 г. в "Метрополитън опера", Ню Йорк.