Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чат приложението WhatsApp, собственост на Facebook, продължава да се бори с реакциите на новата му политика за поверителност.

В началото на годината от компанията обявиха нови условия за поверителност, които трябваше да влязат в сила още на 18 февруари. Множество потребители обаче реагираха бурно на тезата, че тя позволява чат приложението да сподели повече информация с други платформи като Facebook и Instagram.

Всъщност става дума само за специалните бизнес акаунти в WhatsApp, подчертават от компанията. Всеки разговор между двама души продължава да бъде криптиран и WhatsApp или Зукърбърг няма достъп до тях.

Това не попречи на индийското министерство по информационните технологии да обяви, че "едностранните промени не са честни и приемливи" по отношение на новата политика. Според тях новите мерки застрашават "избора и автономността на индийските граждани" и планират да заведат дело срещу компанията.

Индия е един от най-големите клиенти на WhatsApp. Паниката около новата политика за поверителност вече изгони хиляди от приложението към негови конкуренти като Signal и Telegram.

Преди дни върховният съд в Делхи определи ключов принцип по друго дело - че всеки потребител не е обвързан с дадено приложение и може да го деинсталира. Т.е. няма логика да има външна намеса от съд в отношенията между компании, разработващи приложения, и потребителите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.