Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петър Кърджилов отива на съд за хулиганство с особена дързост по време на протестите на Орлов мост. Това стана ясно от съобщение на сайта на прокуратурата.

Случаят стана особено известен през лятото, тъй като се разигра по време телевизионно включване на живо. Събитията се развиха, след като жена се появи край лагера на протестиращите на Орлов мост и влезе в словесни сблъсъци с тях с аргумента, че тя е избирала "това правителство".

Тя посочи Кърджилов като човек, който я е нападнал, а свидетели пък разказваха как жената ги провокирала като ги "ръчкала с бастуна си", минала умишлено върху зеления надпис "Оставка", обиждала ги и пр. На кадри от инцидента се вижда как Кърджилов издърпва бастуна от ръцете й, тя твърди и че е била залята с някаква лепкава течност.

В крайна сметка и двамата се озоваха в РПУ-то, като Кърджилов остана за 72 часа, а жената бе разпитана и пусната у дома. Самият арест пък стана зрелищно, тъй като той викаше "Помощ!" и че го боли от затегнатите белезници.

Ето съобщението на проуратурата:

Днес, 22.01.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия П. К., на 37 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост - извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

През месец юли 2020 г. се провеждали протести на множество български граждани в гр. София, като били блокирани кръстовища в централната част на града. Едно от постоянно блокираните кръстовища било това на  бул. „Цар Освободител“ с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - Орлов мост. На мястото били поставени пейки, шатри, столове, а в близост били разположени полицейски служители, които се грижели за охраната на обществения ред.

На 31.07.2020 г. около 9,20 ч. Л. Т. преминавала през Орлов мост и била спряна от В. Д., работеща като журналист в телевизия. В. Д. започнала да интервюира Л. Т., като интервюто се излъчвало на живо в ефира на една от националните телевизии в Република България. Обвиняемият П. К. забелязал това, след което се приближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил достатъчно близо до Л. Т., П. К. залял с течността от чашата Л. Т., която давала интервю. След това обвиняемият започнал да й крещи: „Марш оттука!“ и да я обижда.

Присъстващите на мястото полицейски служители задържали обвиняемия П. К. по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои Софийски районен съд да насрочи съдебно заседание по делото.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.