Този месец издателството, чието мото е книгата е удоволствие, навършва 25 години. През годините "Ера" представя пред българския читател творбите на водещи автори, развива редица успешни поредици и печели много награди за работата си - между риска, класиката и откривателството. 

Сред най-забележителните моменти от историята на "Ера" е издаването на руската криминална поредица "Бригадата", въпреки че тогава това начинание е повече от рисково. Скоро обаче става ясно, че нюхът на издателството е бил безпогрешен и поредицата добива изключителна популярност, която провокира националната телевизия да излъчи сериал заснет по нея.

Друг проект с интересен развой е преиздаването на книгите на великата Агата Кристи. Почти без аналог в световен мащаб, "Ера" публикува пълната колекция от всички творби на кралицата на криминалния жанр с тематично оформление. Продължава да издава Агата Кристи и в съвсем ново оформление, което успява да привлече и младата публика към творчеството ѝ. 

Най-дългата серия – като времетраене и като брой заглавия, е ЕраТрилър, в която влизат най-добрите автори и романи в жанра и е любима на почитателите на добрата криминална литература.

"Ера" разполага с богатство и от интригуващи документални книги, чиито автори имат какво да споделят с публиката. Сред най-отличителните заглавия са "Гомор" на осъдения на смърт от италианската мафия Роберто Савиано и "Ловец на мафиоти" от магистрата Алфонсо Сабела, който е арестувал водещи фигури в италианския подземен свят.  

В последните години в каталога на издателството голям интерес предизвика и серията за пътуване, в която хора от различни националности се местят да живеят в друга държава, изучават я, опознават я и ни я представят с най-интересните ѝ детайли, приятно чувство за хумор и любопитна лична история. 

Сред любимите автори, които представят пред българската публика е Никълъс Спаркс. Наричан хроникьорът на човешката душа, неговите книги се радват на огромен интерес сред широк кръг читатели. Почитателите на романтичната литература също намират романи от жанра сред изданията на "Ера". Новата серия на издателството с книги, чието действие се развива на екзотични и интересни дестинации, се радва на голям интерес. 

Друг от необичайните, но успешни проекти на "Ера" е поредицата по култовата игра "Орденът на асасините". Всяка от книгите излиза на българския пазар почти едновременно със световната премиера на частта от играта, по която е написана. 

Специално място заемат и популярни и обичани писатели като Джон Ъпдайк, Ерих Мария Ремарк, Кърт Вонегът, Джон Стайнбек, П.Г. Удхаус и много други.

От екипа на издателството са убедени, че книгата е удоволствие и плановете им за следващите 25 години са да продължат да споделят мотото си с българската публика.

"Все пак това е мисията на издателя!", споделят оттам. 

Част от екипа на Ера с Алфонсо Сабела