Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техногигантът Google обяви грант, насочен към Централна и Източна Европа и с цел да намали "дигиталното разделение" в тази част на Стария континент.

Става дума за фонд за 2 милиона евро, от който могат да се възползват организации от България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения.

Според Google иновациите и дигиталното включване - достъпа на повече хора до информационните технологии - вървят ръка за ръка.

Проектите, които търсят, и които ще могат да получат от 50 до 250 хил. евро, трябва да са амбициозни, с реален ефект върху общността, реалистични, с възможност за разширение, и, разбира се, иновативни.

Партньор на Google е холандската компания за устойчиво икономическо развитие INCO Group. Очаква се крайните срокове да бъдат обявени скоро на Impact Challenge with Google.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.