Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Още преди местните избори през 2019 г., когато имало в отделни общини преливане на гласове между ГЕРБ и ДПС, между двете партии имало уговорка. Това обяви бившият зам.-председател на партията Цветан Цветанов, настоящ лидер на новата политическа формация "Републиканци за България" пред Мария Цънцарова по бТВ.

Уговорката била налице години по-рано, като Цветанов бил учуден, когато лидерът на Движението Мустафа Карадайъ му казал за уговорката между Доган и Борисов:

"Имаше разговори през май 2018-та, които ми се поставяха като ултимативни решения. Назначения в горското стопанство. С мен говори Мустафа Карадайъ. Беше поставил такива решения на Порожанов, договорено с Борисов."

Премиерът отрекъл за уговорка с Доган ДПС да получат контрол в горските стопанства и земеделието - "но индикациите говореха в друга посока", отбеляза евфемистично Цветанов.

"Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борина, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно - ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борина. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., която явно трябваше да се прибере. 

Мустафа Карадайъ е направил контакт с Кралев. Карадайъ говорил с Борисов, Борисов с Нанков, и Нанков наредил на областния управител да прехвърли. АЗ казах, че е невъзможно това да се случи, и съм противодействал на това докато бях в активната политика."

Цветанов отбеляза, че сега за партията е важно оцеляването й и оцеляването на Борисов, като веднага след това поясни:

"Да направя едно разграничаване, от честните симпатизанти на ГЕРБ - те не знаят какво се е случвало. Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, трябва да се действа."

Той каза още, че не знае защо имало такава "пасивност" от Цвета Караянчева или Десислава Атанасова, те знаели за тези случаи и сами го молели да се противопоставя на Карадайъ.

И вътрешен министър е останал без поста си заради натиск на ДПС, стана ясно още от бившият председател на ПГ на ГЕРБ.

"Аз бях човекът, събирайки тази инфорамиця, действах да не се случи. Аз говорих с Младен Маринов и казах, че това не трябва да се случи. Само затова, че е прекратил конфликта между ДПС и ДОСТ беше искането на оставката му."

На въпрос защо се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски на рождения му ден - нещо, което самият Пеевски разказва, и архивите на МВР потвърждават от когато Цветанов бе вътрешен министър, той отговори така:

"Виждал съм това с архивите на министерството, името на Пеевски е дописано."

Говорех си с всички депутати във връзка с работата, допълни Цветанов, и не каза какво точно е обсъждал с Пеевски-

Коментари

 's picture

Бобо

Цецко мозъка

Цецко га яде кифтеата не рева,, сега екъсно да ревеш...

Цецо, лобиста на Артекс,

е пропуснат, но: "Българските медии са се превърнали в криви огледала, където дебелият излиза слаб, а слабият нисък. Така пречупени през оптиката Христо Иванов, дете не тежка комунистическа номенклатура, е ултрадесен, борец срещу комунизма, а Мая Манолова-дисидент, боркиня срещу мафията, репресирана от режима. Агентът на Държавна сигурност Илиян Василев, с псевдонима „Сашо“, е борец срещу Путин, комунистите, Русия и Тръмп взети заедно. Друг агент на ДС- „Майстора“ ни обяснява нещата от живота и политиката. Той ги разбира нещата покрай приятелството си с мутрите от ВИС. Дето сега и той се бори с мутрите. ... До вота на 4 април ни чака само това. Парад на фалшивите герои. Масирано, до втръсване. След изборите пак същото, фалшификации и т.н. Вие си знаете. Не чакайте хора от миналото да ви коват бъдещето."

!!!

"Мрежата: Цветанов прекарваше повече време при ДПС, отколкото при ГЕРБ"
Чичо Форий

Две животни...

хапят ръката, която ги е хранила, кучето и българина!
АнтиГерб

Само Републиканци могат да

Само Републиканци могат да преборят,мафията ДПС И ГЕРБ!!! Вярвам , че вие можете да ги изпъдите от стола на властта
АнтиГерб

Бойко Оставка

Браво на г-н Цветанов направо заби Бойко нека му на тоя Тулуп
Тулуп

Имали пари

Бойко повече няма кой да му търпи мазната мутра ! България каза край на килчетата и пачките
150 кила

Затвор

Само Цветанов може да скочи на бойко и да го вкара в затвора !!!! Адмирации

интереснооо

Харесва ми как някой забравят кой ги направи хора,и се обръщат срещу него.Няма нищо и той ще остане в забвения след изборите,или ще стане "анализатор" на медии като тази. :))))
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Цъки, ами тя твоята партия, републиканци за България се финансира директно от ДПС чрез Павел Вълнев, помак от Диспат.Сладките приказки за други ги остави.
igeorgiev

Републиканците на Цветанов

Републиканците на Цветанов нямат никакъв шанс да влязат в следващия парламент. Никой няма да гласува за бившия втори в ГЕРБ. Цветанов ще се провали с гръм и трясък. Не знам на какво разчита след като всички социолози му дават под 1%. По-добре да се откаже вместо да цепи гласове от ГЕРБ. Нямам доверие на републиканците. Павел Вълнев много ми прилича на Делян Пеевски – човек с много пари, изкарани по неясен начин за много кратко време. Не съм убеден в добрите му намерения.
mm

да беше се поинтересувал

Да беше прочел и поинтересувал преди да излагаш в публичното пространство, Иване. Аз също не бях чувал за Павел Вълнев. Дори не знаех, че е бил собственика на BiT, за която телевизия пазя много добри впечатления. Ето ти един линк (от този сайт): https://clubz.bg/105482-pavel_vylnev_kuklovodite_si_otivat_trqbva_da_se_syborqt_i_kuklite ... прочете ли, прочети и коментарите? Ти да си чул г-н Пеевски, бидейки вече почти 20 години във вишите ешалони на политическия живот в България да е изговорил и половината на казаното в интервюто? Да има поне една медия обявена за негова? Да каже, че се гордее с нея? Преди 2-3 седмици само се разбра, че си е продал медиите си?! Кои? КОЙ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.