Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Строежът на газопровода "Северен поток 2" бе възобновен въпреки санкциите от Съединените щати и резолюцията на Европарламента за спирането му след ареста на руския опозиционер Алексей Навални, предаде АФП, цитирана от БНР.

Специализираният кораб "Фортуна", собственост на руска компания, започна работа в изключителната икономическа зона на Дания южно от балтийския остров Борнхолм.

Проектът, който трябва да доведе до удвояване на доставките на руски природен газ за Германия, е почти завършен. Остават да бъдат положени 118 километра тръби в датски води.

Президентът на Полша Анджей Дуда се присъедини към призивите за затягане на санкциите срещу Русия след ареста на Навални, съобщи още АФП.

"Единственият начин да избегнем конфликт е да наложим международното право. Единственият начин да го сторим без пушки и бомби е чрез санкции", каза Дуда в интервю за "Файненшъл таймс".

Лидерът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер подкани министрите на външните работи да ударят финансово най-приближените лица на руския президент Владимир Путин.

"Какво трябва да направи още Путин, за да кажем най-после "стига"? ЕС трябва да удари там, където наистина ще бъде уязвена системата на Путин, и това са парите", написа той в туитър.

Според Анджей Дуда върховният представител на Евросъюза за външната политика Жозеп Борел трябва да преосмисли плановете си да посети Русия следващия месец, ако Навални не бъде пуснат от ареста, където е по обвинения за нарушаване на условна присъда за злоупотреби.

Борел ще ръководи днес в Брюксел заседание на съвет „Външни работи“. При това външните министри на страните членки ще имат физическа среща. Очаква се те да обсъдят по-нататъшни действия срещу Русия след ареста на Навални.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

?????? Преди ЧЕТИРИ дни:

" Германия не променя своето мнение за санкциите, които налага САЩ по отношение на "Северен поток 2", става ясно още от думите на германския канцлер. В Берлин гледат на ограниченията като "екстериториални санкции" и ги определят като недопустими." А в немските медии изчисляват милиардите, които ще загубят немските фирми и концерни. Все пак техните ПРЕКИ инвестиции в руската икономика - вкл. и газовата, за санкционните 2016-2019-та година са РЕКОРДНИ.. И превишават инвестициите от безоблачните 2009-2011-та г. А досегашните санкции - МЕРКЕЛ и сие от Германия налагаше сакнциите. А те ги заобикаляха.. Но немските концерни и фирми ще си търсят сега парите в НЕМСКИТЕ съдилища.. От провителството.. И сега - вижте си премиерина ни смълнце как обяснява защо в България цената на газа не може да бъде по-ниска от цената в Германия..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Да ви припомня и това:

" Германия реши да започне процес по закриване на ядрените си мощности след бедствието в Япония през 2011 г. и аварията в АЕЦ "Фукушима", когато съображенията за сигурност надделяха над грижите за енергийните ресурси. В момента в страната работят общо седем ядрени централи, които трябва да прекратят дейността си до 2022 г. "
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

ха ха ха

наистина ли някой си мисле, че ЕС или САЩ с тази си нова администрация, която от сега се вижда че ще набрегне на показност, има инструменти да повлияе на Москва относно Навални или нещо друго. Нещо санкциите за Крим да ги стреснаха?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.