Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две от най-силните ресторантьорски организации у нас - Съюзът на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, изпълниха заканата си и в момента протестират пред прозорците на Министерския съвет. Събрали са се неколкостотин души, които са обсадили входовете около сградата на властта. 

Исканията им са да се позволи отварянето на ресторанти, заведения и кафенета от първи февруари, а не от първи март, каквото е желанието на правителството. Две седмици по-късно пък се иска и отварянето на нощните заведения. 

Протестът идва след вчерашния ден, в който стана ясно, че има разцепление в редиците на бранша. От БХРА обявиха, че са се разбрали със здравния министър Костадин Ангелов за отваряне на първи март, но веднага след това водачът на протестиращите днес Ричард Алибегов обяви, че никой от тях не е бил на тази среща и че не са съгласни с договорката. 

Той заплаши и с протестно отваряне на първи февруари въпреки забраните. 

 

Ключови думи

Коментари

...

Втората снимка не е от събитието, дори може би е от друго такова във Франция (или Италия). Все пак благодаря за краткия материал - казва достатъчно. Колкото до отварянето - нека отварят, но след като подпишат, че поемат лечението (а в някои случаи и погребението) на своите клиенти, които няма как да спазват противоепидемичните мерки. Крайно време е да се сложи точка на ковид-робството и първи в света да обявим край на пандемията, дори преди масовата ваксинация. Не че и на други места в Европа и по света няма подобни брожения и акции, но ние можем да сме преди всички, като отворим всичко и махнем маските - веднъж и завинаги. Щом такава е волята на суверена, правителството следва да изпълнява.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.