Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият двукратен шеф на прокуратурата в Елхово - Стойко Иванов, най-вероятно ще бъде и отстранен от длъжност. Това стана ясно, след като днес Прокурорската колегия на ВСС гласува с познатото пълно единодушие предложението на главния прокурор Гешев.

В блиц режим вчера бе съобщено, че Иванов, който сега е редови обвинител в Ямбол, е с повдигнато обвинение от колегите си. Той първо върнал кола, която е веществено доказателство, на чужд гражданин и освен това изманипулирал избора - така че сам си възложил да се падне наблюдаващ на въпросната преписка.

(Така и не става ясно, след като това са действия във връзка с работата му, как те не попадат в обхвата на функционалния имунитет на магистрата, който иначе многократно е изтъкван като пречка да се проверяват прокурори, и не само, б.р.).

Едновременно с обявяването, че има обвинение срещу прокурора, бе съобщено и, че Иван Гешев внася искане във Висшия съдебен съвет за временно отстраняване от длъжност на Иванов. То влезе още в днешния дневен ред на колегията като извънредна точка.

Обсъждането протече вкратце на угасени монитори.

Сега на Стойко Иванов му предстои да посочи дали желае да бъде изслушан от колегията или пък да прати писмено становище по обвиненията. Това ще стане на 10 февруари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.