Бившият двукратен шеф на прокуратурата в Елхово - Стойко Иванов, най-вероятно ще бъде и отстранен от длъжност. Това стана ясно, след като днес Прокурорската колегия на ВСС гласува с познатото пълно единодушие предложението на главния прокурор Гешев.

В блиц режим вчера бе съобщено, че Иванов, който сега е редови обвинител в Ямбол, е с повдигнато обвинение от колегите си. Той първо върнал кола, която е веществено доказателство, на чужд гражданин и освен това изманипулирал избора - така че сам си възложил да се падне наблюдаващ на въпросната преписка.

(Така и не става ясно, след като това са действия във връзка с работата му, как те не попадат в обхвата на функционалния имунитет на магистрата, който иначе многократно е изтъкван като пречка да се проверяват прокурори, и не само, б.р.).

Едновременно с обявяването, че има обвинение срещу прокурора, бе съобщено и, че Иван Гешев внася искане във Висшия съдебен съвет за временно отстраняване от длъжност на Иванов. То влезе още в днешния дневен ред на колегията като извънредна точка.

Обсъждането протече вкратце на угасени монитори.

Сега на Стойко Иванов му предстои да посочи дали желае да бъде изслушан от колегията или пък да прати писмено становище по обвиненията. Това ще стане на 10 февруари.