Серията от пет мача без победа във Висшата лига на "Ливърпул" приключи на терена на "Тотнъм" - 3:1. "Червените" напомниха за формата, с която станаха шампиони през миналия сезон.

Те се изкачиха на четвърто място в класирането с 37 точки - на четири от лидера "Манчестър Сити", който има и мач по-малко. "Тотнъм" е шести с 33 т.

Началото на двубоя на стадион "Тотнъм Хотспър" бе вихрено. Във втората минута Садио Мане пропусна сам срещу вратаря Юго Лорис. В ответната атака Хюн Мин Сон отбеляза гол - при маркова акция за "шпорите", отменен обаче заради засада след разглеждане на ВАР. Касаеше се за сантиметри.

Нататък се оправдаха очакванията за това как ще действат двата съперника. Домакините се прибраха в половината си и отстъпиха топката на опонента си, той пък започна да атакува по всички фронтове.

Контузия получи Хари Кейн и това се отрази на играта на "Тотнъм", независимо че до почивката остана на терена.

Повечето интересни ситуации бяха пред Лорис. Така в добавеното време на първата част "шпорите" се пропукаха, Мане се оказа зад отбраната и подаде на Роберто Фирмино, който откри. Така бе прекъсната "сушата" без попадение в шампионата за "червените" - 482 минути.

"Ливърпул" показа, че търси бърза развръзка след антракта и отбеляза отново - Трент Александър-Арнолд бе точен в 47-ата. 

"Тотнъм" успя да отговори с прекрасен удар на Пиер-Емил Хойберг в 49-ата. Нататък обаче тимът на Жозе Моуриньо не съумя да постави шампионите под напрежение - те продължиха да контролират двубоя.

В 65-ата "Тотнъм" отново сбърка в тила си и Садио Мане реализира за 3:1. До края срещата се доиграваше.

"Ливърпул" за втори път би "Тотнъм" в първенството този сезон. На "Анфийлд" това стана по-трудно - 2:1.