Документалният филм "Шумахер" е завършен и през тази година ще бъде показан, пише германският в. "Експрес". Лентата е посветена на живота и кариерата на 7-кратния световен шампион.

Нещо повече - тя ще излъчи кадри с бившия пилот след 2013 г., когато той падна със ски във Франция, удари тежко главата си и оттогава се знае много малко за състоянието му. 

Ако това е истина е голяма изненада, тъй като семейството на Шуми, начело на съпругата Корина, го пази много стриктно. Никъде не се е появила и една снимка на легендата, а в последните години той бе транспортиран до Париж (за операция) и до Марбея, където фамилията купи къща.

Говори се, че Михаел не може да се движи и говори, "той се бори" и за него се полагат най-добрите грижи, както често казват някои от малцината, допускани от Корина в семейното имение на Женевското езеро.

Първоначално филмът е трябвало да види бял свят през 2019 г. Презентацията е пренасрочена за декември миналата година, но отложена отново заради пандемията.

Според "Експрес" семейството на Шуми е дало на продукцията свои кадри, заснети на любителска камера. И я е подкрепило.

Твърди се, че Корина говори във филма, а другите са бащата Ролф (74 г.) и синът Мик, който подписа договор с "Хаас" и ще дебютира тази година във Формула 1.

Режисьори са популярните в Германия Михаел Вех и Ханс-Бруно Камертонс. Те са правили филми за популярни личности като бившия тенисист Борис Бекер и музиканта Удо Юргенс.

Говорителката на семейство Шумахер Сабине Кем коментира, че лентата ще покаже Шумахер не само като пилот, а и като човек - "във всичките му аспекти".

Компанията B14 Film, която стои зад продукцията, благодари на фамилията на величието - заради оказаното доверие и подкрепа, без които филмът би бил невъзможен. Бенямин Зайкел от фирмата добавя, че той и колегите му са наясно с отговорността, която са поели.