Той е магьосникът на думите. А сега ние търсим думи, с които да ви кажем, че вече го няма и празнината е безмилостно голяма.

Стойко Тонев, д-р Тони Филипов, Доктора, който лекуваше нашите души със смях.

Никое събитие не се смяташе за завършено, докато д-р Тони Филипов не го поставяше на точното му място, с точните думи, с неподражаемия си хумор в своите „Делниците на един луд“. Този луд беше стандартът за нормалност, човечност, почтеност и дарба в българската журналистика.

Обичахме го, защото беше като нас, но най-добрият от нас. Пророчески се оказаха думите му:

„Много скоро българската журналистика ще се наложи да се създава наново, начисто, а малцината, които помним какво е журналистика, си отиваме един след друг и няма да има кой да ги научи.“

Днес си отива учител, чието място остава жестоко празно. Отива си, след като безкористно раздаде целия себе си на своите читатели до последния си възможен миг. Всички ние оставаме негови ученици и пациенти – лек път нагоре, Докторе. 

Клуб Z изказва съболезнования на близките на Стойко Тонев.

Поклонението пред тленните му останки ще бъде в сряда, 3 февруари, от 14 часа, в храм "Света София" в столицата.

В памет на колегата, ви припомняме текста, който той написа за първия брой на списание "Клуб Z" преди 7 години. Нещата са си същите, засега. Но ще се променят, Стойко, написаното ще се сбъдне!