„Лудогорец“ спечели първия официален мач в България за 2021 г. - 3:1 срещу втородивизионния „Спортист“ (Своге) в последен 1/16-финал за Купата на България. „Орлите“ се класираха за следващата фаза, в която срещат „Царско село“ в София.

Тимът от Северозападна България бе домакин на двубоя, но прие да е гост в Разград. Въпреки това скромният състав, в редиците на който личат опитни футболисти с дълъг стаж в елита, затрудни гранда, поне докъм 60-ата минута.

„Спортист“ създаде опасност още в самото начало. В 17-ата минута обаче „Лудогорец“ откри с първото попадение в срещата на Бърнард Текпетей.

„Орлите“ имаха възможности да решат всичко още до почивката, но не се възползваха. В 48-ата Деян Христов изравни - нещо, което в лагера на шампиона едва ли са очаквали.

Въпреки това „Лудогорец“ не показа признаци на нервност, моментално натисна и бързо стигна до развръзка. Текпетей бе точен за 2:1 в 57-ата след хубаво двойно подаване, а в 60-ата Кладиу Кешеру оформи крайния резултат.

Това бе дебют за новия старши треньор на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас, привлечен в началото на годината на мястото на временно заелия позицията Станислав Генчев. Той застъпи през есента - след уволнението на Павел Върба.

Мачът бе дебют и за новото попълнение Пиерос Сотириу - нападателят влезе като смяна след почивката.

Първенството на Първа лига се подновява през уикенда, а „Лудогорец“ приема в понеделник „Етър“.

А мачовете от осминафиналите за Купата (в една среща) са насрочени за началото на март.