Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган Маркъл очакват второто си дете, заяви говорител на двойката, цитиран от британски медии.

Те се готвят да посрещнат братчето или сестриче на сина си Арчи Маунтбатън-Уиндзор, който ще стане на две годинки през май.

Говорител на Бъкингамския дворец оповести, че кралицата, херцогът на Единбург, принцът на Уелс и останалата част от кралското семейство „са възхитени и им желаят всичко добро“.

Говорителят на херцога и херцогинята на Съсекс обяви:

„Можем да потвърдим, че Арчи ще става батко. Херцогът и херцогинята на Съсекс са извън себе си от радост, че очакват второто си дете.“

Съобщението идва само пет дни след като кралското семейство отпразнува раждането на първото дете на принцеса Юджини. Второто дете на Хари и Меган ще бъде 10-о или 11-о правнуче на кралицата и херцога на Единбург в зависимост от това дали ще се появи преди, или след бебето на Зара Тиндал, което също трябва да се случи през 2021 година.

В линията на наследяване те ще са след принца на Уелс, херцога на Кеймбридж, принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луис, Хари и Арчи Маунтбатън-Уиндзор 

Но те няма да носят титлите принц или принцеса поради правила, определени от Джордж V преди повече от 100 години. Към бебетата ще се обръщат с „лорд“ или „дама“.

Хари и Меган се запознаха на „сляпа среща“, уговорена от общ приятел, и се сгодиха 16 месеца по-късно. Херцогинята за първи път стана известна с ролята си на Рейчъл Зейн в американската юридическа драма „Костюмари“, но се отказа от кариерата си, когато се омъжи.

Двамата се ожениха през май 2018 г. на церемония в замъка Уиндзор, а на 6 май 2019 г. се роди първото им дете - Арчи.

Меган и Хари се отказаха от дворцовите си задължения и станаха частни лица през март 2020 г. Сега живеят в Калифорния.