Акциите са ЦСКА-София се продават на символичната цена от около 76 хиляди лева, обяви изпълнителният директор на клуба Пламен Марков в БНТ. Бившият играч гостува там по повод оттеглянето на собствениците и финансови благодетели Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

То бе потвърдено вчера на пресконференция, която самият Марков даде, за да коментира мотивите на босовете си и какво предстои в близко бъдеще.

Колкото до акциите, адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов обясни още вчера, че джиросването им и съответно прехвърлянето на собствеността на клуба не може да стане безвъзмездно, тъй като по устава на клуба има изискване да се внесе номиналната цена - по 100 лв. на акция. Мажоритарният пакет е 76,1 процента.

Христо Стоичков притежава 20%, а останалото е на дребни акционери.

Юристът обясни, че до седмица всичко ще е готово документално, включително изчистването на дълговете на клуба към собствениците. В събота е насрочено общо събрание на акционерите, на което се очаква и официалното оттегляне на Ганчев и Инджов. Стоичков вече втори ден не е реагирал на събитията на стадион "Българска армия".

Пламен Марков заяви в БНТ почти същото като вчера. Той повтори официално афишираната теза: Гриша Ганчев си тръгва, обиден от фенска позиция във фейсбук. Тя преляла чашата предвид и други фактори - трудните времена за бизнес и битките, които Ганчев водел "на всички фронтове". Той не могъл да понесе, че и "свои" се обърнали срещу него. Така битката станала "обречена".

Бившият футболист призова хората, подкрепящи Ганчев, да се обединят в "платформа или обществен дебат", за да види той, че е обичан от публиката на ЦСКА-София. Но не се нае да прогнозира дали това би го върнало. Вчера, когато двамата разговаряли, ловешкият бизнесмен бил категоричен, че си тръгва.

"Допускам, че има влияние към някои от хората в агитките, чрез които се прокарват такива настроения да се създават брожения в самите фенове и разединения. А оттам и до дестабилизиране на клуба", така директорът обясни декларацията, появила се след трансфера на Али Соу в "Ростов" - снощи потвърден и от двата клуба. Таранът вече тренира с новия си тим на лагер в Испания.

Според Марков вече от 30 години на ЦСКА се пречи. Докато причината за хегемонията на "Лудогорец" десета година е следната:

"Освен силните спортно-технически страни, този отбор е подкрепян и от държавата, макар и доста деликатно. Но някой път и доста направо."

Водещата попита възможно ли е сега обединение с ЦСКА 1948 и неговите фенове-отцепници?

"За първи път чувам такова нещо."

Задава ли се ново припознаване?

"Кого трябва да припознаваме? Ние се утвърдихме в последните години като клуб, който се развива достатъчно добре. Успяхме и в спортно-техническо отношение да се върнем на някакво ниво."

Кой ще стане шампион?

"Дай Боже да е ЦСКА."