Всички виждат колко бързо и колко добре организирано се случва ваксинацията, обяви днес премиерът Бойко Борисов от Чирпан в обичайното си видеоизлъчване в социалната мрежа "Фейсбук".

"И довечера чакаме 57 хиляди дози (от AstraZeneca). Вчера имаме към 16 000 ваксинирани, предишният ден 19 000, по-предишният 21 000. И днеска се ваксинира. Такава организация сме създали, че още през нощта да ги разкарат", обясни той. "Полагаме огромно усилие да ги разкараме."

Всички в ЕС настоявали пред AstraZeneca да си спазва договорите и да пристигат обещаните дози, подчерта Борисов, защото икономиката и индустрията имат нужда от съвземане.

"Учениците учат, моловете работят, фитнесите работят. Отварят, ехееей тези заведения. В понеделник вечер - всички заведения", каза премиерът.

От понеделник, 1 март отварят всички заведения без нощните - повечето от тях през деня.

"Това не е знак, че отваряме ресторантите, не е знак да тръгнат всички, да се изпозаразят", повтори премиерът думите си от преди два дни. "Внимание, дистанция, ум. Винаги съм казвал, че разчитам на чувството за самосъхранение и интелигентността на българина", отбеляза Борисов. "Да знае, че пандемията продължава да върлува и да отнема човешки животи."

България се нуждае да покрие очаквания ръст на брутния вътрешен продукт, и това трябва да е цел на всеки политик, подчерта Борисов:

"Най-важното на тези избори е след това са се състави стабилно правителство с максимално голямо съгласие, защото в месеците юни, йли август, ние трябва да минем 3% ръст на БВП, само това ще оправи дефицита, и отново догодина ще гоним 5%,  това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата."