„Лудогорец“ направи наглед изненадващ трансфер - привлече вратар, при това под наем. 28-годишният Кристиян Кахлина е взет до края на сезона от хърватския „Горица“, където треньор доскоро бе Валдас Дамбраускас, наставникът на „орлите“ от януари.

В официалния сайт на клуба се казва, че днес Кахлина ще мине медицински преглед, а утре ще бъде представен пред медиите. Той ще има право да играе още в сряда, когато шампионът гостува на „Царско село“ за Купата на България.

„Кристиян Кахлина е роден на 24 юли 1992 г. в Загреб, Хърватия. Започва кариерата си в местния гранд „Динамо“, където стига до първия отбор. Впоследствие носи екипа на „Виноградар“, „Лучко“, „Копер“ и „Горица“. За последния си клуб изиграва 151 мача във всички турнири. Кахлина има срещи и за младежкия национален отбор на Хърватия.

„Идвам в реномиран клуб с големи амбиции. Надявам се да помогна в борбата за спечелването на титлата и купата на България“, коментира Кахлина, цитиран от интернет портала на „Лудогорец“.

Какво означава този трансфер?

Означава, че Дамбраускас смята да продължи „ремонта“ в отбора и че не вярва на нито един от останалите трима вратари. Те са Пламен Илиев, Ренан дос Сантос и Владислав Стоянов.

Всеки от тях би могъл да е несменяем титуляр на всеки друг отбор от Първа лига, включително и на „Лудогорец“, що се отнася до мачовете в България. 

Оказва се, че литовецът не ги взема насериозно, след като не му стига конкуренцията помежду им и прибягва до четвърти вариант - и то под наем. Двамата вече са работили заедно в „Горица“. 

В официалната информация не се посочва, но почти сигурно „Лудогорец“ си е запазил правото да откупи хърватина през лятото. Това може би ще стане факт, ако Дамбраускас остане на поста си и Кахлина не го разочарова. Което пък ще доведе до раздяла най-малко с един от тримата останали вратари. Може би с двама.

Отдавна се говори, че Ренан не е особено щастлив в Разград, след като от дълго време не е първи избор. Бразилецът допусна грешки при загубата от „Локомотив“ (Пловдив) с 2:3. В събота под рамката беше Пламен Илиев, но ЦСКА-София не го застраши сериозно нито веднъж - „червените“ са без удар във вратата.

„Лудогорец“ едва ли ще има проблем да стане шампион за десети пореден път, въпросът вече е с какъв състав ще атакува евротурнирите.