Емблематични липси - на дългогодишни депутати, при това водещи, се виждат в листите на ГЕРБ по места. 

Най-голяма изненада сякаш е отсъствието на финансовото острие на партията на Бойко Борисов - Менда Стоянова, която години наред бе начело на една от най-важните парламентарни комисии - тази по бюджет и финанси. Тя досега винаги бе в челните места на листата в родния Пловдив. Сега я няма нито там, нито в областта, нито другаде. 

Липсва и Красимир Велчев - в годините назад един от най-близките сподвижници на лидера Бойко Борисов и депутат от 2009 г. насам. Той е бил и председател на парламентарната група на ГЕРБ. Обикновено беше в листата на формацията  25-и МИР, където по традиция води премиерът.

В листите за парламентарния вот на 4 април не присъства и досегашният шеф на комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на военновъздушните сили ген. Константин Попов. А председателите на комисии обикновено са важни хора за всяка партия. 

Не фигурира - отново в Пловдивско, и юристът от ГЕРБ, водещ в изтичащия мандат комисията за контрол на специалните сружби и използването на специални разузнавателни средства Димитър Лазаров, показа проверка на Клуб Z в списъците, които през целия ден днес от формацията регистрират в районните избирателни комисии (РИК).