Антон Недялков, един от най-добрите футболисти на "Лудогорец", ще отсъства от терените само около четири седмици, съобщи клубът.

Защитникът получи контузия през първото полувреме на мача за Купата на България срещу "Царско село" (2:1) в сряда и първоначално изглеждаше, че травмата в коляното може да е много тежка и да извади Недялков за месеци от строя.

Преглед при д-р Тони Георгиев, прочут специаилист за колянна става, е показал частично разкъсване на вътрешна връзка на дясното коляно. Оттам и прогнозата за 4 седмици лечение.

"Изключителен късмет е, че при подобен механизъм на травмата пораженията в коляното са минимални", заяви лекарят на "Лудогорец" д-р Валентин Великов, цитиран от сайта на "орлите".

"Чувствам се добре. Благодаря на медицинския щаб на "Лудогорец" за бързата реакция след инцидента. Надявам се да се върна на терена възможно най-скоро", комантира Антон Недялков.

Все пак и минималните последици за бранителя са лоша новина за националния селекционер Ясен Петров, който най-вероятно няма да може да разчита на Недялков за старта на световните квалификации.

България играе срещу Швейцария, Италия и Северна Ирландия, съответно на 25, 28 и 31 март, като първите две срещи са в София.