Ще има трети мач между "динозаврите" на професионалния бокс в тежка категория Ивендър Холифийлд (58 г.) и Майк Тайсън (54 г.).

Това заяви Железния Майк в специален чат в социалните мрежи. 

Двубоят се договаря още от миналата година, а и двамата изявиха желание да излязат на ринга един срещу друг поне още веднъж още през 2019 г.

В понеделник щабът на Холифийлд заяви, че хората на Тайсън отхвърлили всички оферти, включително и договор за 25 милиона долара - така мениджмънтът на Ивендър "си изгубил времето", както се изрази промоутърът Крис Лорънс.

Не е ясно какво е станало от понеделник до днес, за да се промени ситуацията, но такива обрати не са рядкост в професионалния бокс.

Очаква се мачът да е на 64-хилядния стадион "Хард рок" в Маями. Той ще е изцяло демонстративен, не за титли или изкачване в класациите на някои от федерациите.

През ноември срещата между Тайсън и Рой Джоунс-младши завърши наравно.

Двете легенди имат две битки досега. През 1996 г. Холифийлд спечели с технически нокаут. На следващата година на реванша се стигна до дисквалификация на Тайсън, който отхапа част от ухото на опонента си, тогава защитаващ световната титла.

"Искам всички да знаят, че ще има мач между мен и Холифийлд, обяви Железния. - Той е скромен и Божи човек, но човекът на Господ съм аз. И да знаете, на 29 май ще спечеля."