Критикът на Кремъл Алексей Навални, който е в затвора, е прехвърлен в болнично отделение, за да бъде лекуван от респираторно заболяване и му е направен тест за коронавирус. Това предаде Ройтерс, цитирайки вестник "Известия", който се позовава на управлението на затворите във Владимирска област.

Вчера Навални съобщи чрез Инстаграм, че има висока температура, силна кашлица, а трима от 15 затворници от неговия отряд са били хоспитализирани неотдавна с туберкулоза.

"Известия" пише, че негов източник е опровергал информацията, че в изправителната колония номер 2, в която се намира Навални, има туберкулоза. Ако в обръжението на Навални наистина е имало болни, целият отряд щеше да е карантиниран, е казал източникът.

"Ако действително става дума за заболяване, ще бъде осигурено предвиденото подходящо лечение", заяви по адрес на Навални днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той каза, че не му е известно дали президентът Владимир Путин е получил писмо от правозащитната организация "Амнести интернешънъл" за задържането на Навални и условията, при които той излежава присъдата си.

"Не разполагам с информация дали такова писмо е получено по дипломатически или други канали. Такова писмо не съм виждал", каза Песков. 

БТА