Тайгър Уудс е надвишил разрешената скорост близо два пъти и това е причината за тежката катастрофа в Лос Анджелис, при която едва не загуби живота си през февруари.

Това съобщи шерифската служба на Ел Ей след приключилото разследване. Самият район е характерен с чести инциденти, тъй като пътят е тесен и със завои, а някои шофьори пренебрегвали това.

Лимитът в участъка е 70 км/ч, а Уудс се е движил с около 130 км/ч със своя SUV, обяви шериф Алекс Виланова. Той е пресякъл пътното платно и се е преобърнал извън шосето. Трябваше са бъде изваден от автомобила с помощта на пожарникари.

Не е имало спирачен път, като причина за това вероятно е паническа реакция, при която легендарният голфър е натискал не спирачката, а газта, предполага капитан Джеймс Пауърс от полицията на най-големия град в Калифорния. Грешката била характерна за подобни случаи.

Уудс е бил сам, с предпазен колан, в кръвта му няма следи от употреба на наркотици и алкохол, както бе обявено още в първите дни след катастрофата.

Един от най-популярните спортисти в света бе изписан преди дни и вече се възстановява в дома си. Вече е започнал рехабилитация, но никой не се наема да каже все още дали и кога ще се завърне в голфа. Доста натрошен бе десният му крак, на който беше направена сложна операция, а костите са фиксирани с помощни средства.

Тайгър Уудс мина през доста проблеми в личния си живот през последните 12 години. Заради поредица от изневери той се разведе, лекуваше зависимост към секса, претърпя операции заради здравословни проблеми, а веднъж бе хванат да шофира с "коктейл от лекарства" в кръвта. В периода спечели само една голяма титла - "Мастърс" през 2019-а.

Малко преди катастрофата мина през поредна медицинска интервенция заради болките си в гърба.