Зам.-председателят на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов, който е и новоизбран депутат, отправи заплахи към журналист от Нова телевизия. В предаването, което лично води Йорданов по телевизия 7/8 ТВ, сценаристът на Слави Трифонов се позова на Крумовите закони и обяви в ефир, че за лъжа се режат крайници.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов.

В предаването бе пуснат откъс от обедната новинарска емисията на Нова телевизия, където репортерът Благой Цицелков съобщава, че партията на Слави Трифонов била готова да приеме подкрепа – включително ДПС и ГЕРБ.

„Я го пуснете тоя хубавец пак... Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва Йорданов.

Благой Цицелков е обяснил думите си като грешка - без умисъл объркал двете парламентарни фракции.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! - Мутри вън!”, коментира пред Клуб Z Цицелков.

Към момента Тошко Йорданов не отговаря на опитите на Клуб Z да се свърже с него. 

Малко по-късно през деня обаче излезе и позиция на Нова тв. В нея се казва следното:

"Във връзка с допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации
По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи."