"Ако бяхме в Крумова България, за тая лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона."

Два дни преди да положи клетва като депутат, водачът на листа на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заплаши журналист в ефира на партийната телевизия 7/8. Заради лапсус - "момчето с микрофона" от Нова Телевизия обърка "Има такъв народ" с "Изправи се! Мутри вън" в обедната емисия.

Както винаги, когато е отправена от страхливец, заплахата е индиректна, но пък кървава - намеква за рязане на ръце, с което е известен средновековният български владетел. 

Може би Тошко Йорданов трябва да си спомни, че друга част от реформите на Крум е бил принципът закона да важи за всички. И ако трябва да се отсече част от тялото на репортера на Нова тв, то Слави Трифонов и самият Тошко... активно лъгаха преди няколко години българските граждани от национален ефир, че мажоритарното гласуване ще доведе до повече представителност. Азбучна истина е, че то винаги води до по-малко.

Може би на Тошко Йорданов му се хареса властта, още преди да каже утре "Заклех се". Дори и нервното очакване на всички дали ИТН ще прави правителство, е достатъчно да храни егото на скрития допреди няколко години зад камерата сценарист.

А може би просто възприема практиката на тези, срещу които уж се бори - да презират журналистите и да ги завират в килера на Партийния дом. Но дори Борисов с неговите  "мисирки" никога не е казвал, че те трябва да бъдат опечени.

Йорданов по-скоро взима пример от другаде - "златните пръсти" на отминалото политическо десетилетие Волен Сидеров и Валери Симеонов, и двамата известни с хобито си да заплашват журналисти, баби на границата и просто обикновени граждани. Ако продължи с този подход, "Има такъв народ" бързо може да се окаже при тях, на бунището за употребени "патриоти".