Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС изключи от парламентарната си група двама депутати, които са избрани с преференция - бившия кмет на Исперих Гюнай Хюсмен и бившият областен управител на Благоевград при кабинета "Орешарски" Муса Палев. Това съобщи в кулоарите на парламента зам.-председателят на групата на движението Тунчер Кърджалиев. 

Решението е заради нарушаването на джентълменското споразумение в партията, според което двамата е трябвало да се откажат от мястото в парламента, което са спечелили преференциално и да отстъпят в полза на кандидатите, подредени от партията в избирателната листа.

По време на приемането на Изборния кодекс ДПС гласува против въвеждането на преференцията и забрани на кандидатите да водят такава кампания.

Гюнай Хюсмен е освободен и като общински председател на ДПС в Исперих. 

Хюсмен измести бившия шеф на здравната комисия Нигяр Джафер, а Палев - бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев. 

Двамата народни представители остават в парламента, но като независими. С това независимите вече са трима, заедно с Ана Баракова, която напусна групата на БДЦ. Според парламентарния правилник те не могат да се обединяват в група. 

Ключови думи

Коментари

zaza

#КОЙ се страхува от преференцията

ЮДА

Никой не се страхува от преференции а дава гласове на ТИКВАТА

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.