Днес най-очакваните свидетели по делото за смъртта на Милен Цветков бяха майката и малкият брат на Кристиан Николов - Денис.

Без да се запъва, най-малкият брат от три деца също пожела да дава показания - въпреки че може да не го прави. Денис описа батко си като отличен шофьор, уравновесен, никога не е употребявал наркотици.

"Възможно било да е имало наздравици..." предната вечер - но толкоз.

Роденият през 2002 г. Денис също бил на злополучния купон предната вечер преди катастрофата, в която загина журналистът. Сбирката била по повод рождения ден на половинката на брат му -  Симона. Пили се водка, вино и шотове от йегермайстер (още при разпитите на първите свидетели Симона структурирано и подредено разказа за същите напитки, като накрая при почистването рано призори с Кристиан открили изоставена чаша от шотче, той го изпил, без да знае какво има в него, и на другия ден не се чувствал добре, б.р.).

Така се стигна до въпроса с иззетия при обиските телефон Xiaomi - той е старият апарат на Денис, но услужвал с него на брат си, когато си е в България. Иначе Кристиан стандартно ползва айфон.

На въпрос на прокуратурата - за какво го използвахте, малкият брат каза: "Предпочитам да не казвам"

И на уточнението - не отговаря, защото ще се уличи в престъпление ли - адвокатът му Константин Симеонов поясни:

"Да, това е."

"Прокурорът: Името Боби Кършутски говори ли ви нещо? (цитиран в медии като Боби Дилъра).

"Предпочитам да не споделям", каза Денис.

Въпреки че си имал друг апарат, Денис отказа да отговори и на въпрос за какви чатове се е ползвал този Xiaomi. На уточняващ въпрос на съда - че  отговорът ще го уличи в престъпление ли, младият мъж отговори "Да".

Изобщо около телефона той бе изгубил сериозни пасажи памет - включително какви чат приложения са инсталирани на него, имал ли е пакет с мобилни данни или само wi-fi, или например - имал ли е апаратът код или си е бил отключен. 

След делото адвокатът на Кристиан - Константин Симеонов, каза, че за откритото от прокуратурата в този апарат...

"... Аз не бях ги определил като поръчка на наркотични вещества."

Адвокатът все пак направи уговорка, че "нищо не разбира от това".

Той определи намерените разговори като "Някакви мешавици...".

А на въпрос познават ли въпросния Боби Дилъра, за когото става въпрос в чатовете, каза:

Ние не знаем кой е този човек.

От правото си да не дава показания се отказа и майката на Кристиан Николов, която бе разпитана по настояване на защитата.

Десислава Николова разказа, че има 3 деца, че ги е отгледала сама с майка си, че Кристиан е най-големият - ученолюбив и амбициозен.

Но когато има изпити, ставал "изключително съсредоточен, леко нервен". 

Така майката преля към темата, че знае, че той пие успокояващ чай, който определи като "чай, нормален". Но не знаеше за пастата, която младият мъж също употребявал. В момента имало да подготвя доклад за университета си в Германия , закъснявал със сроковете и затова бил нервен . 

Десислава Николова е убедена, че той употребява алкохол понякога, а наркотици - никога. 

Но и никога не му е правила тест, защото никога не се е съмнявала в него.

Тя също си спомни за телефонния апарат, който купила преди време на Денис -  знае, че го давал на брат си, когато е в България, но това са си неща между тях - и не им се меси, защото "те са доста големи".

Днес интересен беше и свидетелят Мартин Павлов - приятел на Георги Лъчезаров Иванов -сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. 

Въпреки крехката си възраст той вече е осъждан - по думите му "за канабис", и именно той е приятелят, който идва да вземе Георги Иванов, след като той бяга от местопроизшествието на "Хладилника".

Днес Мартин си спомни, че взел Георги от място, близо до катастрофата - в посока към Зоопарка, и го откарал към жилището, което Георги обитавал по това време - на НДК ( в което жилище компанията от автомобила "Ауди" - както стана яснона предни заседания по делото, се е отбила, преди да тръгне към мол "Парадайз"). Любопитно е, че Георги повикал приятеля си и той дошъл с такси, както и после го откарал с таксито. Не стана ясно, а и никой не попита, защо Георги просто не е взел такси да се прибере.

На въпрос - защо предполага, че Георги се е криел, свидетелят отговори:

Мисля, че той като цяло се е страхувал от баща му.

Иначе Мартин и Георги се познават от Милано, където са студенти. Днес стана ясно и че младият депутатски син въобще не е искал баща му да научава, че си е в България (за Великден - б.р.)- криел се е от него.

Останалите свидетели от деня - шофьори, пешеходци, както и обитатели на околни жилища, изпаднаха в познатите вече противоречия: повечето твърдяха, че Кристиан се е въртял "нагоре-надолу" около аудито на майка си и не е проявявал никакъв интерес към жертвата.

"Не видях той да проявява някаква заинтересованост - да отиде, да види, да огледа какви са пораженията или да даде някаква помощ", заяви един от няколкото единомислени в тази посока - Владимир Маринов.

Други - напротив, спомнят си, че Кристиан е отишъл да помага, съблякъл е суитшърта си и е подлагал обувката под главата на издъхващия Милен Цветков.