Димитър Димитров-Херо ще поеме "Левски" официално на 15 декември - два дни след последния мач на отбора за есенния полусезон.

Бургаският специалист е взел това решение след среща с Георги Иванов в Пловдив през миналата седмица. Двамата надълго и широко са обсъждали обстановката около "синия" клуб, като Гонзо е бил максимално честен и откровен, че ситуацията клони към безнадеждна като финансово състояние.

"Левски" дължи заплати на играчите и служителите си. Клубът е заплашен и от отнемане на лиценза, очертава се и лавина от забавени плащания. Надеждите на Георги Иванов били свързани с евентуална намеса на Иво Тонев след 15 декември във вид на осигуряване на свежо финансиране. Нещо като коледно чудо.

Все пак Херо е склонен да се хвърли в огъня с надеждата, че през зимата ще бъдат привлечени няколко чуждестранни попълнения срещу скромни възнаграждения. Играчите са свободни агенти и са набелязани лично от Димитров. Около завръщането на Херо на "Герена" идват разнопосочни сигнали цяла есен. След мача с "Ботев" (Пловдив) Иванов ги подхрани още повече, като даде уклончив отговор за привличането на треньора. Щяло да стане ясно след Нова година. Бургазлията тогава отказа коментар.