"Това беше вероломно нахлуване в държавно дружество!"

Това заяви преди малко, на специална пресконференция на ГЕРБ, министърката на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, по повод посещението на Мая Манолова и група народни представители в сградата на "Булгартрансгаз" по-рано през деня. 

Парламентарната група на ГЕРБ дори поиска оставката на Манолова като председател на Комисията по ревизия на управлението на Бойко Борисов, именно заради днешните ѝ действия. 

Припомняме, че по-рано днес Манолова и депутати от БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ" влязоха в "Булгартрансгаз", за да получат документи за сделките на държавното енергийно дружество и по-специално около т.нар. Балкански поток. Акцията ѝ бе част от дейността на председателстваната от нея комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов. 

Причината за посещението на Манолова бе, че тя и комисията са поискали документи за т.нар. Балкански поток, но от дружеството ѝ казали, че няма как да ги изпратят, защото не работели скенерите. 

Така депутатката се появи в дружеството на живо, придружена от депутати от "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП. От ГЕРБ там е трябвало да бъде Дани Каназирева, но тя потеглила за своя избирателен район - Пловдив. 

Два часа по-късно, Каназирева обаче участва в пресконференцията на ГЕРБ и обвини Манолова в лъжа. А Теменужка Петкова се усъмни в мотивите зад посещението:

"Защо искат документите на електронен носител? Дали защото ще се прави проверка или защото ще се разпространява информация. Такава информация се предава по официален ред, заверено."

"Това е вероломно нахлуване", обяви Петкова. 

Тома Биков пък аргументира искането за оставката - "заради тежката неадекватност на Манолова". 

"Аз също съм член на тази комисия, никой не ми се обади, никой не каза нищо. Това е пълен абсурд. Защо не бяхме поканени?"

"Нямаме нужда от Мая-полицая и искаме оставката ѝ от тази комисия. Има по-нормални хора от нея", завърши той.