Съпредседателката на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова нахлу на практика в "Булгартрансгаз", искайки документи за "похарчените 3 млрд. лв. на българския народ".

Акцията ѝ е част от дейността на председателстваната от нея комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов.

Причината за посещението ѝ е, че тя и комисията са поискали документи по т.нар. Балкански поток, но от дружеството ѝ казали, че няма как да ги изпратят, защото не работели скенерите. 

Така Манолова се появява на живо в компанията на депутати от "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП. От ГЕРБ там е трябвало да бъде Дани Каназирева, но тя потеглила за своя избирателен район - Пловдив. 

Въпреки че Манолова имала среща за 16 ч. - изпълнителният директор Владимир Малинов не се появи. Той дойде чак към 17 ч. и то с енергийният министър в оставка Теменужка Николова. 

Тя обясни на Манолова, че не може да нарича проекта "Турски поток", а "Балкански" - защото бил 100% български. Петкова обясни, че документацията на дружестовто била държавна тайна, защото става дума за обект от национално значение. 

Малко по-късно ГЕРБ даде специален брифинг по темата, в който поиска оставката на Манолова. Какво още казаха депупатите от ГЕРБ - вижте в долния линк: 

Стигна се до там, че Петкова поиска спиране на живото излъчване във фейсбук и заяви, че в обект с национално значение няма право да се предава по този начин. 

Малко след това Малинов все пак заяви, че ставало дума за няколкостотин хиляди страници и ще отнеме време те да бъдат предоставени. Затова и нямало как да бъдат сканирани до 26 април, когато е крайният срок документите да бъдат предадени. 

"Това е фарс, това цирк", обяви Теменужка Петкова.

След поредица от взаимни обвинение, двете си стиснаха ръцете с обещанието, "Булгартрансгаз" да изпрати писмено кога може да предостави документите.