"Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време".

Така сценарисът на "Шоуто на Слави" и писател, който обаче не е част от партията "Има такъв народ", коментира пред БНР темата за отлагане на въвеждането на "мажоритарна избирателна система" от формацията. За отлагането обясни лидерът на партията Трифонов във фейсбук, тъй като още не се е появявал публично в новото си качество на депутат. Причината официално е карантина заради коронавирус. Закономерно последваха обвинение от ГЕРБ, че "Има такъв народ" се отказва от обещанията си.

Сиромахов подчерта, че 7/8 не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители:

"Нашите зрители не са само симпатизанти на ИТН, затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов".

Според сценариста на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път:

"В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство".

Според него трите нови парламентарни партии "Има такъв народ", "Демокртична България" и  "Изправи се! Мутри вън!" искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят:

"Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата", акцентира той и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на изборния закон. 

Второто вече е в ход, а и тръгна по "бързата писта", което пък задълбочи подозренията, че се върви към бързи нови избори още през юли и "Има такъв народ" няма да вземе мандат за формиране на кабинет. Официално от партията отказват информация какви са плановете им. 

И Сиромахов сподели, че предсрочни избори тази година са много възможни. 

Той обясни, че не и член на "Има такъв народ", защото: "Чувствам се по-силен в медиите, опитвам се да давам свободния глас на свободните хора. Унизително е да сме толкова назад в 21 век, на 112-о място по свобода на медиите". 

Много важно е четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три, категоричен беше Сиромахов и добави:

"Смесването на властите и контролирането им от едно място доведе до сериозни поражения върху обществото".