Все по-нашумяващият американски актьор Шая Лабьоф даде писмено интервю за изданието Daze Digital, в което признава, че е бил изнасилен по време на арт-инсталацията #IAMSORRY, състояла се в Лос Анджелис.

Идеята на артистичния проект беше актьорът да седи сам в стая с книжна кесия на главата и всяка жена, която реши да участва в инсталацията, можеше да влезе и да прави със звездата каквото си иска. След проключване на арт събитието, Лабьоф написа в интервюто, че в един момент в стаята влязла девойка, която отначало опипвала краката му десетина минути, след което го съблякла и изнасилила. Актьорът отбелязва, че девойката дошла на пърформанса със своя приятел, който търпеливо я чакал навън да свърши "артистичното" си занимание.

"Стотици хора стояха на опашка пред стаята, когато тя излезе с разчорлени коси и размазан грим", разказва Шая Лабьоф и добавя, че на опашката чакала и неговата лична приятелка. "Това много я нарани. Когато ѝ дойде редът и тя влезе, веднага поиска от мен обяснения за случката. Аз обаче не успях да промълвя нито дума. Затова просто седяхме мълчаливо и страдахме. Беше болезнено", признава той.

В интервюто актьорът разсъждава и за смисъла на живота:

"Ние почти напълно зависим от разум, който постоянно ни гори, иска, проверява и ни изпълва с всякакви мръсотии. Но в него няма смисъл и ние нямама никакви задължения към него. Смисълът на живота, според мен, се състои в търсенето на своя лична цел, в способността да чувстваш и да бъдеш верен, а също и в това да помагаш на другите да постигнат това. Само такава взаимовръзка може да изцери всички нас", приключва нелекото си умозаключение след пърформанса известният актьор.

Напомняме, че 28-годишният днес Шая Лабьоф, носител на наградите Еми и БАФТА, се прочу като сина на Индиана Джоунс в "Кралството на кристалния череп", после се отчете в блокбъстърите "Трансформърс", а после направи отлични роли в "Орлово око", "Ярост" и "Нимфоманка", в който пък на екрана му се случи почти същото, което и по време на пърформанса в Ел Ей.