Йосиф Миладинов записа сериозен успех на Европейското първенство по плуване в Будапеща.  

В първия си финал при мъжете 17-годишният пловдивчанин взе сребърното отличие на 100 метра бътерфлай.

Медалът е първи за страната ни при мъжете от европейски първенства на 50-метров басейн.

Миладинов записа и нов национален рекорд от 50,93 сек. Това е и първото му слизане под 51 секунди в дисциплината.

Първи отново унгарецът е Крищоф Милак - 50,18 сек., който взе златото и на 200 метра бътерфлай. В тази дисциплина пък Антъни Иванов, който ще е съотборник на Миладинов и на Олимпийските игри, завърши четвърти, на 7 стотни от бронза.

Трети е Джеймс Гай от Великобритания с 50,99 сек.

Йосиф Миладинов има сребро на 100 метра бътерфлай на Европейското за юноши в Казан през 2019 г., а същата година стана и бронзов медалист на 50 метра бътерфлай на Световното за юноши именно в Будапеща, припомня БНР.

В унгарската столица Миладинов и Антъни Иванов записаха национални рекорди, както и мъжката ни щафета на 4х100 бътерфлай. Това направиха също Диана Петкова и Любомир Епитропов в други дисциплини.

Така плувците ни постигнаха отлично представяне на Европейското. То дойде след бурна пролет заради допинг скандал. В него се замесиха и някои от въпросните асове, като Миладинов и Иванов размениха гневни реплики във фейсбук.

Стана ясно, че двамата са си оправили отношенията, а за това помогна и фактът, че федерацията ни по плувни спортове излезе от положение с масово тестване в националния и изследване на хранителните добавки. Всички те се оказаха чисти.