Новият британски собственик на "Левски" се е срещнал вчера с Управителния и Надзорния съвет на клуба. Това обяви във фейсбук Петър Ганев, член на НС и популярен икономист.

"Коментираха се бъдещите планове и най-важното за всички левскари – ясни гаранции за инвестиционните намерения и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Крайното решение остава на Наско Сираков. То касае акциите, а не едно или друго решение на УС или НС. Разговорите ще продължат. Гледат се още и документи. Водещото не е колко дни броим до сделката, а да се вземе правилното решение", гласи още постът.

Тази информация съвпада с друга, вече обиколила социалните мрежи - че бизнесменът е бил на "Герена", разгледал е базата и музея. Според обявеното от Наско Сираков в понеделник, една от целите на англичанина е да построи нов стадион. Едно нещо е безспорно - инвеститорът е в България.

По информация на медии като "24 часа" и "Гонг" името на новия собственик е Джоузеф Диксън. Той бил приближен до кралското семейство на Кувейт.

Няма обаче информация за него. Със сигурност не е популярно име като останалите, спрягани за "Левски". Сред тях бе "Юнайтед груп", придобила неотдавна "Виваком" и "Нова телевизия", както и на милиардери от Албиона. 

Циркулира и снимка на Диксън - на хиподрум за конни надбягвания, от инстаграм. Той е свързван с фонда Fulcrum Sports Investment и с английския "Стейнс таун" от седмото ниво на футбола на Острова.

Футболист със същото име - личи и прилика от снимки, е бил на проби в ЦСКА през 2012 г. и е освободен от Стойчо Младенов. В юношеските си години е играл за "Манчестър Юнайтед".

Обявяване на сделката се очаква до края на следващата седмица. "Левски" не съобщава нищо официално.