Article_top

Клуб Z

Философски заключения: как съдбата се обръща и набедени "лоши момчета" сега контролират лошите процеси, как този, който държи медиите, винаги има добър имидж, и перспективен ли е бил Виктор Николаев като млад... Всичко това и още много стана ясно в запомнящото се гостуване на новоизбрания шеф на парламентарната Комисия по култура и медии Слави Бинев по Нова тв. 

Първо бившият съдържател на заведения и евродепутат обясни, че е жертва на медийна политика и че когато през 2012 г. е "дал тон за песен" срещу управлението на Бойко Борисов, не е бил отразяван нашироко като сега. Че не е обиждал културните дейци, че има платени протести срещу него, а само платени хора. 

 „Тъй, като тези хора не ме познават, е напълно нормално първо да се запознаят с мене, а след това да ме съдят“, поясни депутатът от Патриотичния фронт.

Един човек, който държи всички медии, винаги има възможността да се представи по по-добър начин от човек като него, който винаги е бил контра на медиите. Той всъщност искал шанса си да покаже кой е, обясни Бинев.

"Да не говорим, че културните дейци прекрасно знаят, че аз съм в конфликт с правителството, а аз съм в конфликт с правителството!"

Тук водещият анонсира, че ще пусне запис с критиките на Александър Морфов, а Бинев го попита: „Аз по принцип за какво тогава съм ви тука?“

Последва видеото, в което Морфов го нарече „един самодоволен, арогантен, неграмотен, необразован простак. Човек, който най-много би трябвало да бъде управител на плувен басейн по своя интелект“. И че на всички подобни хора трябвало с военен преврат или бунт да им се конфискувати авоарите, вилите, яхтите и т. н.

Водещият подчерта че много спестява от казаното.

„Аз също съм бил много спестяван, когато съм имал критики към всичките тези, които идват и и си отиват от власт. Аз чух наистина неща, които, погледнати по начина, по който са изложени, са абсолютно правилни... Аз никога не съм бил част от културната гилдия  и гилдията на изкуствата. И никога не съм претендирал за това. Аз съм правил пари от културно-творческата индустрия, независимо дали тя е била на границата на халтурата или не, поясни Бинев.

И напомни, че всеки казвал „Биад“, но всеки забравял как той е дал пристан на изгонени артисти в клубовете си „Библиотека“ и „Дали“. 

"Интелигентните хора, когато виждат че има аргументи, могат да си обърнат мнението. Само тъпите и инатливите не го правят. Защото моите аргументи са следните – аз водя битка с това управление." 

На забележката, че Патриотичният фронт участва в управлението, той каза, че няма такова нещо, а само дават подкрепата си с условие, че могат да контролират властта.  

 Бинев: Този човек, който седи тук пред вас в момента, има конфликт с управлението, и разбира се, е имал конфликт с бюджетните медии. 
Николаев: Е, какво прави тогава там?
- Нека да се доизкажа докрай...
- Нали трябва да има и въпроси?
- Напротив. Аз в момента все още, дето се вика, съм председател на културата и мога да се изразявам и да разбирам от половин дума... Затова искам да ви кажа следното нещо: според мене това беше на... Ако искаха управлението да покажат, че са готови да имат критици и че някой е готов с пакостливото си пръстче да разбрида нещата, които не са разбридани толкова време, аз бях най-подходящият човек.
- С кое?...
- ... И самата гилдия трябваше във всички случаи да ме подкрепи. За да може наистина по някакъв начин да има една силна преса към това управление и техните процеси и проблеми да бъдат решени.
- Това не е ли нонсенс...
- Как нонсенс?!
- Председател на парламентарната комисия по култура, овластен на този пост с гласовете на ГЕРБ...
- Това е най-големият критик!
- ... ще се бори срещу ГЕРБ?
- Ма, разбира се!
- Срещу ГЕРБ и медиите?
- Момент! Ето това е най-голямото и неправилно внушение, което се отправя. Силата на парламента е в това да контролира управлението. По тази причина по-добър критик намерете и го сложете!
- Трябва да е комисия за критика – опозицията критикува.
- Няма такова нещо.
- Ааа... (Николаев кима разбиращо)
- В нормалните държави парламентът изпълнява надзорна функция – нещо изключително важно за всяко едно управление.

Тук водещият попита културтрегерите с профила на Бинев ли имат проблем, или с клишета, които са наслагвани. На това събеседникът му отговори, че Христо Мутафчиев например му признавал, че имал проблем не с него лично, а с името му. 

"Казвай се Слави Бинев в България да видиш какво значи ксенофобия, какво значи толерантност! Не може един човек да бъде съден заради името му. Аз смятам, че трябва да бъда уважаван заради името си", оплака се политикът. 

Той се аргументира, че е бил в най-голямата преса, защото винаги е бил срещу тези, които са били покровителствани от държавата, че е бил сред тези, които са „били могли да бъдат престъпници“ и е оцелял, без да му се налага да ходи на колене и без да е свел глава. Той също като „ммм... Александър Морфов ( замисля се за името)... като Александър Морфов" искал наказание и възмездие. И не можел да разбере защо искат едно и също нещо, а са един срещу друг.

Николаев пояснява хрисимо: Защото Алекксандър Морфов не се е бил в "Биад". С Георги Илиев.
Бинев: ... Защото не са го нападнали! Ако са го нападнали и ако е мъж, независимо дали е...
- ... Защо...
- .. миньор или е човек, който работи в културата, длъжен е да се бие!
- Вчера Слави Бинев каза нещо важно: „Те не ме познават“. Аз не съм отразявал криминалния ресор в онези години, обаче човек, ако се поинтересува от Слави Бинев ще стигне до това – "Дескрим", отвличания, побои, съдебно дело...
- Кого са отвлекли? Кого?
- Слави Бинев.
- Жертвата може ли да бъде престъпник? Искам да обясня!
- Гангстерска война, в която участва единият...
- Само ще ви кажа едно нещо: ако няма държава – и в ден днешен, - ако държавата не може да ме защити, аз ще се защитя сам. И смятам, че това е задължение на всеки български гражданин, който претендира да бъде мъж. Независимо дали е журналист, дали е оператор...
- Кажете...
- ... независимо дали е собственик под прикритие на определена медия.
- Минали са 100 години – да. Обаче очевидно негативите за вас и към момента ги има. Какво стана...
- Аз ще използвам всяка една секунда от времето, в което ме критикуват, да обясня, че образът – изкривеният образ, който се опитват да пробутат, няма нищо общо с този  образ, за който става въпрос...
- Припомня се за погрома в спортен клуб „Дескрим“, Биад...
- Те ще припомнят сигурно и неща в 6-и клас, че съм счупил някой прозорец!
- ... кажете Георги Илиев...
- .. Знате ли, сигурно ще почнат... Има хора, които... Скоро, между другото...
- Трябва ли да си част от престъпния свят, от света на мутрите, за да си позволиш да влезеш в конфликт, в побой с Георги Илиев...
- ... Кой създава, вие създавате ли клишета?...
- Питам.
- Моля?!
- Питам.
- По това време – не знам дали знаете...
- Не, не знам - затова питам. Тази ви част не я познавам от биографията.
- Всеки един активен човек, всеки един човек, който е работил за пари, и който между другото е бил перспективен и е имал възможности... Може би вие по това време не сте бил толкова перспективен.
- Не.
- Може би това е причината... Е бил под ударите на криминалния свят. И само много малка част от него имаха силата да се изправят.

Натам Николаев помоли госта си да припомни все пак защо е бил побоят с Георги Илиев, а Бинев отговори, че това е било защото са искали да наложат контрол върху имотите му.

Николаев: Припомнете защо беше боят с Георги Илиев. Покойният силов...
Бинев: Защото искаха да наложат контрол върху неговите собствености. А защо са го отвлекли? По същата причина.

- Значи – не отвличат всеки. В смисъл, вие сте бил жертва на мутрите, така ли?
- Жертва. Ама разбира се! Това го знае всяко едно дете.
- Е, не е вярно – наричат вас мутра в днешната 2014 г.
- Знаете ли защо е така? Защото контролът тогава над средствата за масова информация не се осъществяваше през – може би – управлението и по някакъв друг начин, и по някаква друга технология. Тогава се осъществяваше на базата на наистина на силовите групировки.
- Дайте яснота около друг детайл, който...
- Аз бях изключително недолюбван по това време човек. Защото не ми се наложи да прекрача границите. Защото след 89-а година службите имаха един- единствен начин да укротят хората, които имаха потенциал и сила в себе си или ставаш част от криминалитета, или ставаш част от доносниците.
- А този избор?
- Аз не го направих...
- Кое стана?
- Аз отказах. Това ми създаде най-големите проблеми в живота.
- Чета нещо, което може да го сложите в графата...
- Виждам, че и вие се ядосвате в момента, затова че...
- Не? За кво да се ядосвам? (клати глава)
- Че не можете да се аргументирате за това, че една жертва не можете да я превърнете в насилник.
- Въбще не искам да я превръщам в насилник. Искам да разбера, защото наистина не съм отразявал криминалиня ресор в онези времена.

Натам разговорът продължи около враждата с Бойко Борисов. Бинев на няколко пъти повтори, че конфликт с Борисов няма, но Борисов имал конфликт с него. Нещата пак били около това, че обичал да казва нещата право куме в очи. При Борисов нещата били лични и той го показвал в момента.

Николаев: Тогава що да ви предлагат пост? Те имат най-многото депутати.
Бинев: Само да ви кажа следното нещо. По-голямо престъпление от това да разхищаваш публичните средства, е това да разхищаваш човешкия ресурс, който и без това е изключително ограничен в България. От единствените хора, които са минали най-голямата школа в момента - в Европейските институции, другите двама са вицепремиери.

Бинев поясни още, че назначаването му в културата е било капан, който обаче той ще използва до последно. На уточняващия въпрос капан ли е, Бинев каза, че или е капан, или е  от глупост.

- Значи назначението ви е плод или на глупост, или на капан – повтори въпроса Николаев.
- Нещо неправилно ли се изразявам? Имам говорен дефект ли? Или нещо друго?
- Не, много правилно... 
- Тогава не е нужно да ме повтаряте.
- И аргументът е, че това е или капан, или глупост.
- Може още един път да го кажете.
- Значи идеята е не да се свърши нещо за културата, а каква?

Тук Бинев поясни, че те са му поставили капан защото са смятали, че той няма да може да се аргументира, че е точно най-правилният избор. Затова обаче той представлявал не културната гилдия, а обществото, което се храни с нейния продукт. И затова било най-подходящо там да бъде сложен такъв човек, за да е критичен и да не допуска компромиси.

Николаев: Аа, цербер не трябва да има!
Бинев: Второ...
- Това ли е идеята?
- Не говоря за цербер, говоря за контрол! (с размахване на пръст, б.р.) Не е нужно да...
- Човек, който е в конфрикт с медиите?...
- Ако смятате, че някой трябва да обяснява моите думи и да слага други вместо тях, по-добре говорете вместо мене.

- Аз имам ли право да питам? Кажете сега като председател на медийната комисия?
- Имате право да ме изслушате и след това да ме питате.
- Хм, добре (с усмивка)...
- Защото това го изисква, нали, дето се вика, културата (и той с усмивка). Обществената.
- За културата говорехме...

Натам разговорът се отнесе около Медичите, Микеланджело, Леонардо Давинчи и нуждата на културата именно от човек, който да се бори за нея.

„Всеки човек, който жали за културата, ще каже: „Ооо, Господи,  (кланя се като в молитва) ние искаме наистина един силен, волеви човек, който да реши този проблем.“ А тези, които не искат да се отвори тази завеса, ще кажат: „О (на фалцет), той не е от нашите хора!“ Естествено, че не съм! И нямам такива претенции!“, подчерта още веднъж шефът на парламентарна комисия.

Накрая Николаев му припомни, че воюва на твърде много фронтове, че културните дейци ще протестират днес от 14.30 ч. срещу назначаването му и попита къде е културата в цялата тази работа.

Николаев: Това е някаква война – война с този, война с онзи... Къде е културата тука в тези военни действия?
Бинев: Кога да почна да отговарям?
- Сега.
- Така – обяснявам, дано не ви се налага да го повтаряте, за да го разберете.
- Дано!

Гостът тръгна да обяснява, че тази война трябва веднъж завинаги да бъде проведена, защото цялото общество е до стената и истината трябва да бъде извикана.

Бинев: Тези, които се противопоставят в бюджетните медии срещу мен, са хора, които не искат да се направи ревизия...
Николаев: Кои?
- Кои са бюджетните медии?
- Кои са тези, които се противопсотавят?...
- Искам само да знам кога мога да почна да отговарям, без да ме прекъсвате?
- Ама това е интервю, това не е...
- Ми добре, значи задавайте въпросите, когато приключа.
- Казвам – кои: тези, коита тъка-тъка-тъка....
- Ако не знаете кои са бюджетните медии, аз нямам място тука при вас.
- Всички хора имат имена. Или вие не говорите с имена?

Тук Бинев млъкна и просто въздъхна. Накрая поясни, че трябва да бъдат осветени медиите до физическо лице-собственик и да бъде освободена свободата на словото. По повод свободата на словото обаче Николаев попита:

- Т.е. - какво да кажем – трябва на бухалките да се противодейства с бухалка?
(Бинев мълчи и държи ръце в молитвена поза)
... нали нямате проблем с тая констатация?
- Имам проблем с тази констатация!
- Пак ли?...
- Защото тя е внушение! Не е нужно да чупим очички...

Двамата завършиха миролюбиво гостуването.

 
Слави Бинев (вляво) дискутира културни теми в парламентарното кафе. Снимка Веселин Боришев

Философски заключения: как съдбата се обръща и набедени "лоши момчета" сега контролират лошите процеси, как този, който държи медиите, винаги има добър имидж, и перспективен ли е бил Виктор Николаев като млад... Всичко това и още много стана ясно в запомнящото се гостуване на новоизбрания шеф на парламентарната Комисия по култура и медии Слави Бинев по Нова тв. 

Първо бившият съдържател на заведения и евродепутат обясни, че е жертва на медийна политика и че когато през 2012 г. е "дал тон за песен" срещу управлението на Бойко Борисов, не е бил отразяван нашироко като сега. Че не е обиждал културните дейци, че има платени протести срещу него, а само платени хора. 

 „Тъй, като тези хора не ме познават, е напълно нормално първо да се запознаят с мене, а след това да ме съдят“, поясни депутатът от Патриотичния фронт.

Един човек, който държи всички медии, винаги има възможността да се представи по по-добър начин от човек като него, който винаги е бил контра на медиите. Той всъщност искал шанса си да покаже кой е, обясни Бинев.

"Да не говорим, че културните дейци прекрасно знаят, че аз съм в конфликт с правителството, а аз съм в конфликт с правителството!"

Тук водещият анонсира, че ще пусне запис с критиките на Александър Морфов, а Бинев го попита: „Аз по принцип за какво тогава съм ви тука?“

Последва видеото, в което Морфов го нарече „един самодоволен, арогантен, неграмотен, необразован простак. Човек, който най-много би трябвало да бъде управител на плувен басейн по своя интелект“. И че на всички подобни хора трябвало с военен преврат или бунт да им се конфискувати авоарите, вилите, яхтите и т. н.

Водещият подчерта че много спестява от казаното.

„Аз също съм бил много спестяван, когато съм имал критики към всичките тези, които идват и и си отиват от власт. Аз чух наистина неща, които, погледнати по начина, по който са изложени, са абсолютно правилни... Аз никога не съм бил част от културната гилдия  и гилдията на изкуствата. И никога не съм претендирал за това. Аз съм правил пари от културно-творческата индустрия, независимо дали тя е била на границата на халтурата или не, поясни Бинев.

И напомни, че всеки казвал „Биад“, но всеки забравял как той е дал пристан на изгонени артисти в клубовете си „Библиотека“ и „Дали“. 

"Интелигентните хора, когато виждат че има аргументи, могат да си обърнат мнението. Само тъпите и инатливите не го правят. Защото моите аргументи са следните – аз водя битка с това управление." 

На забележката, че Патриотичният фронт участва в управлението, той каза, че няма такова нещо, а само дават подкрепата си с условие, че могат да контролират властта.  

 Бинев: Този човек, който седи тук пред вас в момента, има конфликт с управлението, и разбира се, е имал конфликт с бюджетните медии. 
Николаев: Е, какво прави тогава там?
- Нека да се доизкажа докрай...
- Нали трябва да има и въпроси?
- Напротив. Аз в момента все още, дето се вика, съм председател на културата и мога да се изразявам и да разбирам от половин дума... Затова искам да ви кажа следното нещо: според мене това беше на... Ако искаха управлението да покажат, че са готови да имат критици и че някой е готов с пакостливото си пръстче да разбрида нещата, които не са разбридани толкова време, аз бях най-подходящият човек.
- С кое?...
- ... И самата гилдия трябваше във всички случаи да ме подкрепи. За да може наистина по някакъв начин да има една силна преса към това управление и техните процеси и проблеми да бъдат решени.
- Това не е ли нонсенс...
- Как нонсенс?!
- Председател на парламентарната комисия по култура, овластен на този пост с гласовете на ГЕРБ...
- Това е най-големият критик!
- ... ще се бори срещу ГЕРБ?
- Ма, разбира се!
- Срещу ГЕРБ и медиите?
- Момент! Ето това е най-голямото и неправилно внушение, което се отправя. Силата на парламента е в това да контролира управлението. По тази причина по-добър критик намерете и го сложете!
- Трябва да е комисия за критика – опозицията критикува.
- Няма такова нещо.
- Ааа... (Николаев кима разбиращо)
- В нормалните държави парламентът изпълнява надзорна функция – нещо изключително важно за всяко едно управление.

Тук водещият попита културтрегерите с профила на Бинев ли имат проблем, или с клишета, които са наслагвани. На това събеседникът му отговори, че Христо Мутафчиев например му признавал, че имал проблем не с него лично, а с името му. 

"Казвай се Слави Бинев в България да видиш какво значи ксенофобия, какво значи толерантност! Не може един човек да бъде съден заради името му. Аз смятам, че трябва да бъда уважаван заради името си", оплака се политикът. 

Той се аргументира, че е бил в най-голямата преса, защото винаги е бил срещу тези, които са били покровителствани от държавата, че е бил сред тези, които са „били могли да бъдат престъпници“ и е оцелял, без да му се налага да ходи на колене и без да е свел глава. Той също като „ммм... Александър Морфов ( замисля се за името)... като Александър Морфов" искал наказание и възмездие. И не можел да разбере защо искат едно и също нещо, а са един срещу друг.

Николаев пояснява хрисимо: Защото Алекксандър Морфов не се е бил в "Биад". С Георги Илиев.
Бинев: ... Защото не са го нападнали! Ако са го нападнали и ако е мъж, независимо дали е...
- ... Защо...
- .. миньор или е човек, който работи в културата, длъжен е да се бие!
- Вчера Слави Бинев каза нещо важно: „Те не ме познават“. Аз не съм отразявал криминалния ресор в онези години, обаче човек, ако се поинтересува от Слави Бинев ще стигне до това – "Дескрим", отвличания, побои, съдебно дело...
- Кого са отвлекли? Кого?
- Слави Бинев.
- Жертвата може ли да бъде престъпник? Искам да обясня!
- Гангстерска война, в която участва единият...
- Само ще ви кажа едно нещо: ако няма държава – и в ден днешен, - ако държавата не може да ме защити, аз ще се защитя сам. И смятам, че това е задължение на всеки български гражданин, който претендира да бъде мъж. Независимо дали е журналист, дали е оператор...
- Кажете...
- ... независимо дали е собственик под прикритие на определена медия.
- Минали са 100 години – да. Обаче очевидно негативите за вас и към момента ги има. Какво стана...
- Аз ще използвам всяка една секунда от времето, в което ме критикуват, да обясня, че образът – изкривеният образ, който се опитват да пробутат, няма нищо общо с този  образ, за който става въпрос...
- Припомня се за погрома в спортен клуб „Дескрим“, Биад...
- Те ще припомнят сигурно и неща в 6-и клас, че съм счупил някой прозорец!
- ... кажете Георги Илиев...
- .. Знате ли, сигурно ще почнат... Има хора, които... Скоро, между другото...
- Трябва ли да си част от престъпния свят, от света на мутрите, за да си позволиш да влезеш в конфликт, в побой с Георги Илиев...
- ... Кой създава, вие създавате ли клишета?...
- Питам.
- Моля?!
- Питам.
- По това време – не знам дали знаете...
- Не, не знам - затова питам. Тази ви част не я познавам от биографията.
- Всеки един активен човек, всеки един човек, който е работил за пари, и който между другото е бил перспективен и е имал възможности... Може би вие по това време не сте бил толкова перспективен.
- Не.
- Може би това е причината... Е бил под ударите на криминалния свят. И само много малка част от него имаха силата да се изправят.

Натам Николаев помоли госта си да припомни все пак защо е бил побоят с Георги Илиев, а Бинев отговори, че това е било защото са искали да наложат контрол върху имотите му.

Николаев: Припомнете защо беше боят с Георги Илиев. Покойният силов...
Бинев: Защото искаха да наложат контрол върху неговите собствености. А защо са го отвлекли? По същата причина.

- Значи – не отвличат всеки. В смисъл, вие сте бил жертва на мутрите, така ли?
- Жертва. Ама разбира се! Това го знае всяко едно дете.
- Е, не е вярно – наричат вас мутра в днешната 2014 г.
- Знаете ли защо е така? Защото контролът тогава над средствата за масова информация не се осъществяваше през – може би – управлението и по някакъв друг начин, и по някаква друга технология. Тогава се осъществяваше на базата на наистина на силовите групировки.
- Дайте яснота около друг детайл, който...
- Аз бях изключително недолюбван по това време човек. Защото не ми се наложи да прекрача границите. Защото след 89-а година службите имаха един- единствен начин да укротят хората, които имаха потенциал и сила в себе си или ставаш част от криминалитета, или ставаш част от доносниците.
- А този избор?
- Аз не го направих...
- Кое стана?
- Аз отказах. Това ми създаде най-големите проблеми в живота.
- Чета нещо, което може да го сложите в графата...
- Виждам, че и вие се ядосвате в момента, затова че...
- Не? За кво да се ядосвам? (клати глава)
- Че не можете да се аргументирате за това, че една жертва не можете да я превърнете в насилник.
- Въбще не искам да я превръщам в насилник. Искам да разбера, защото наистина не съм отразявал криминалиня ресор в онези времена.

Натам разговорът продължи около враждата с Бойко Борисов. Бинев на няколко пъти повтори, че конфликт с Борисов няма, но Борисов имал конфликт с него. Нещата пак били около това, че обичал да казва нещата право куме в очи. При Борисов нещата били лични и той го показвал в момента.

Николаев: Тогава що да ви предлагат пост? Те имат най-многото депутати.
Бинев: Само да ви кажа следното нещо. По-голямо престъпление от това да разхищаваш публичните средства, е това да разхищаваш човешкия ресурс, който и без това е изключително ограничен в България. От единствените хора, които са минали най-голямата школа в момента - в Европейските институции, другите двама са вицепремиери.

Бинев поясни още, че назначаването му в културата е било капан, който обаче той ще използва до последно. На уточняващия въпрос капан ли е, Бинев каза, че или е капан, или е  от глупост.

- Значи назначението ви е плод или на глупост, или на капан – повтори въпроса Николаев.
- Нещо неправилно ли се изразявам? Имам говорен дефект ли? Или нещо друго?
- Не, много правилно... 
- Тогава не е нужно да ме повтаряте.
- И аргументът е, че това е или капан, или глупост.
- Може още един път да го кажете.
- Значи идеята е не да се свърши нещо за културата, а каква?

Тук Бинев поясни, че те са му поставили капан защото са смятали, че той няма да може да се аргументира, че е точно най-правилният избор. Затова обаче той представлявал не културната гилдия, а обществото, което се храни с нейния продукт. И затова било най-подходящо там да бъде сложен такъв човек, за да е критичен и да не допуска компромиси.

Николаев: Аа, цербер не трябва да има!
Бинев: Второ...
- Това ли е идеята?
- Не говоря за цербер, говоря за контрол! (с размахване на пръст, б.р.) Не е нужно да...
- Човек, който е в конфрикт с медиите?...
- Ако смятате, че някой трябва да обяснява моите думи и да слага други вместо тях, по-добре говорете вместо мене.

- Аз имам ли право да питам? Кажете сега като председател на медийната комисия?
- Имате право да ме изслушате и след това да ме питате.
- Хм, добре (с усмивка)...
- Защото това го изисква, нали, дето се вика, културата (и той с усмивка). Обществената.
- За културата говорехме...

Натам разговорът се отнесе около Медичите, Микеланджело, Леонардо Давинчи и нуждата на културата именно от човек, който да се бори за нея.

„Всеки човек, който жали за културата, ще каже: „Ооо, Господи,  (кланя се като в молитва) ние искаме наистина един силен, волеви човек, който да реши този проблем.“ А тези, които не искат да се отвори тази завеса, ще кажат: „О (на фалцет), той не е от нашите хора!“ Естествено, че не съм! И нямам такива претенции!“, подчерта още веднъж шефът на парламентарна комисия.

Накрая Николаев му припомни, че воюва на твърде много фронтове, че културните дейци ще протестират днес от 14.30 ч. срещу назначаването му и попита къде е културата в цялата тази работа.

Николаев: Това е някаква война – война с този, война с онзи... Къде е културата тука в тези военни действия?
Бинев: Кога да почна да отговарям?
- Сега.
- Така – обяснявам, дано не ви се налага да го повтаряте, за да го разберете.
- Дано!

Гостът тръгна да обяснява, че тази война трябва веднъж завинаги да бъде проведена, защото цялото общество е до стената и истината трябва да бъде извикана.

Бинев: Тези, които се противопоставят в бюджетните медии срещу мен, са хора, които не искат да се направи ревизия...
Николаев: Кои?
- Кои са бюджетните медии?
- Кои са тези, които се противопсотавят?...
- Искам само да знам кога мога да почна да отговарям, без да ме прекъсвате?
- Ама това е интервю, това не е...
- Ми добре, значи задавайте въпросите, когато приключа.
- Казвам – кои: тези, коита тъка-тъка-тъка....
- Ако не знаете кои са бюджетните медии, аз нямам място тука при вас.
- Всички хора имат имена. Или вие не говорите с имена?

Тук Бинев млъкна и просто въздъхна. Накрая поясни, че трябва да бъдат осветени медиите до физическо лице-собственик и да бъде освободена свободата на словото. По повод свободата на словото обаче Николаев попита:

- Т.е. - какво да кажем – трябва на бухалките да се противодейства с бухалка?
(Бинев мълчи и държи ръце в молитвена поза)
... нали нямате проблем с тая констатация?
- Имам проблем с тази констатация!
- Пак ли?...
- Защото тя е внушение! Не е нужно да чупим очички...

Двамата завършиха миролюбиво гостуването.

Коментари

Анонимен's picture
Анонимен

Мхм

Ужасяващо.
Анонимен's picture
Анонимен

Развеселен

с всеки изминал ден Славчо се разкрива като все по-тъпа и проста мутра. Бойко отново го надигра, както става винаги.
Анонимен's picture
Анонимен

Радев

Много ми се ще водещият Николаев да има същото агресивно поведение и когато насреща му застане Бойко Борисов например. Защото ми прави впечатление, че когато премиера гостува в сутрешните блокове, участието му минава под формата на монолог, без да се задават неудобни въпроси и без да се задълбава в чувствителни теми. Не защитавам Бинев, нито го знам нито ме вълнува особено, но ми прави впечатление, че се подхожда избирателно.
Анонимен's picture
Анонимен

Мутра

Леле...само това мога да кажа....

Най

Следвайте ни

 
 

Още от категорията