Протест, организиран от гражданското движение БОЕЦ, иска оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. В демонстрацията пред сградата на обществената медия участва и министърът на културата проф. Велислав Минеков, който преди седмица заговори за тази оставка.

"КОШЛУКОВ ВЪН!", гласи слоганът на акцията.

Както Клуб Z писа, близо 2000 общественици, в т.ч. журналисти, излязоха с отворено писмо с искане за оставката на Кошлуков, както и на тази на Съвета за електронни медии. 

Искането всъщност е старото, от миналото лято, като към него е добавено и освобождаването на членовете на СЕМ. Списъкът с имената е ревизиран също - някои са отпаднали, други са нови.

Те се обявяват в подкрепа на Минеков. Той критикува ръководството на обществената медия заради спиране на програмата за живо излъчване на пресконференция на ГЕРБ. После поиска Кошлуков да търпи санкции по закона "Магнитски" като свързано с ТВ7 лице (телевизията беше близка до Делян Пеевски и финансирана от Цветан Василев). Генералният директор излезе с позиция, като равръзката може да се окаже и в съда.