"Левски" и "Черно море" са получили лицензи за Първа лига за следващия сезон под условие и са поставени под мониторинг на месечна база. Това бе официално обявено след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Не бяха обявени причините, но за "сините" е ясно, че имат финансови проблеми.

Въпросителна има и за завръщането в елита на "Локомотив" (София), който не може да играе на своя стадион и ще домакинства в Бистрица на терена на "Витоша".

Първа лига ще увеличи броя на отборите си на 16 от следващия сезон - 2022-2023. Задаващият се ще стартира с 14, след като към края му БФС имаше намерение да направи промяна още от лятото.

Догодина ще изпадне 14-ият, предпоследният ще играе бараж с четвъртия във Втора лига, а първите три тима там ще влязат директно.

На днешното заседание на ИК се стигна до скандал. Петър Величков, който се афишира в щаба на Димитър Бербатов, не бе допуснат. Завърналият се като президент Борислав Михайлов обясни пред журналисти, че именно това е причината - той говорел публично срещу колегите си, а същевременно искал да седне и решава футболни казуси заедно с тях.

"Бербатов не ми е никакъв таргет на мен, аз съм се върнал да си довърша мандата. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа, когато се срещнем с Бербатов на конгреса, заяви Михайлов по повод афишираното желание на №9. - Демокрация е, всеки има право да се кандидатира, успех на всички, само да не прекрачват добрия тон."

"Няма такъв член като него да прави кампания срещу хората, с които работи. Този член, който си критикува колегите, изнася информация от БФС, той няма право да го прави", обясни Михайлов за Петър Величков.

За националния отбор той заяви следното:

"Сериозна организация, много добри мачове, мен ме радва, че този път наистина треньорът прави едно пълно подмладяване, което във времето не сме успявали. В момента с лошото начало на квалификациите, тези три мача дадоха добра възможност той да използва нови играчи, повечето от които много млади, да видят и да се сбият с такива отбори като световен шампион, Русия, Словакия. Има много добър климат в отбора, млади момчета, усмихнати, спокойни, надявам се тази група от футболисти да изградят един по-стойностен отбор".

И обеща, че през наближаващия сезон ВАР ще има на всички двубои от Първа лига: 

"В повечето случаи сме доволни от ВАР, но като всяко ново нещо, навсякъде се получават грешки, понякога се чака много, но аз смятам, че това е много добро нещо, за да облекчим съдиите и да успокоим клубовете, играчите и техните ръководители. През следващия сезон ВАР ще има на всички мачове, от първия мач до последния бараж".