Очертава се балотаж между кандидата на "Има такъв народ" Илко Стоянов и досегашния кмет Румен Томов, който се явява отново като независим, подкрепен от БСП.

Трети остава Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ. Това показват предварителните резултатите на частичните избори за кмет на Благоевград. 

Рекордно ниски стойности на избирателната активност  - 27,76% отчетоха от Общинската избирателна комисия в областния център. По време на местните избори през 2019 година избирателната активност е била 58 процента.

Краят на изборния ден беше обявен точно в 20:15 ч. Оказа се, че възрастните хора са били по-активни пред урните, а затрудненията от машинното гласуване са пренебрежимо малко. 

Най-ниска беше активността в секциите, разположени в двете ромски махали на града. Там са гласували средно 15%. През целия изборен ден около тези секции имаше засилено полицейско присъствие, което елиминира възможността за купен и контролиран вот, съобщи БНР.

Другото, с което бяха белязани частичните избори за кмет на Благоевград, беше липсата на жалби, както от щабовете на седмината кандидати, така и на сигнали за нарушения на изборния процес, подадени до полицията и прокуратурата.