Аржентина триумфира на Копа Америка с победа на финала над вечния си съперник Бразилия на "Маракана" - 1:0. Анхел ди Мария реализира в 22-ата минута.

Лео Меси най-после спечели голям трофей с националния отбор на родината си. Това е първо отличие за "албиселесте" от 1993 г. насам. Аржентина се изравни с Уругвай по титли на Копа Америка - 15.

След последния сигнал на съдията съотборниците на Меси го вдигнаха и няколко пъти хвърлиха във въздуха на ръце, а в Буенос Айрес и другите градове в страната започна фиеста.

Новите шампиони на Латинска Америка отбелязаха при първата си добра възможност, Де Паул даде страхотен пас на Ди Мария, който с прехвърлящ удар порази вратата на домакините.

След това пропуски за Бразилия направиха Ричарлисон и Габриел Барбоса - спасявания имаше Емилиано Мартинес. Като цяло "златистите" разочароваха.

В 88-ата минута Меси можеше да отбележи за 2:0, но не съумя. След края той не криеше емоциите си - имаше сълзи в очите му.

Двубоят премина нервно, на моменти с грубости и разправии, типично за двата отбора.

На "Маракана" присъстваха 7000 специално поканени гости. Турнирът, който два пъти смени домакините си и едва започна в Страната на кафето, премина без зрители заради много случаи на COVID-19 в Южна Америка.