Ексклузивна гала прожекция на дългоочаквания нов филм на режисьора Стефан Командарев „Съдилището” открива 18-ия София Филм Фест на 6 март, четвъртък. Европейската копродукция, в която участва и Националният филмов център, пресъздава на големия екран разкази за обикновени хора с необикновени съдби - нещо, което режисьорът направи и в "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. В главната роля и в този филм на Командарев ще видим сръбския титан Мики Манойлович. "Съдилището" ще бъде прожектиран само веднъж в рамките на „София Филм Фест”, а през октомври ще излезе премиерно на голям екран в цялата страна.

Напомняме, че 18-ият София Филм Фест ще се състои от 6 до 16 март 2013 в София, с допълнителна програма от 17 март до 30 март в София, Бургас, Пловдив и Варна. На тазгодишното издание на фестивала ще бъдат показани 34 български филма, сред които 7 игрални, 7 документални и 15 късометражни филма, произведени през последната година 5 са филмите, включени в специални прожекции и програми. 
 
Новото българско игрално кино е представено от: вече споменатия "Съдилището" на Стефан Командарев, очаквания с интерес първи български хорър-трилър "Вила "Роза" на Мартин Макариев, "България, тази вечна ерес" на Вал Тодоров, комедията "Корпус за бързо реагиране 2: ядрена заплаха?" на Станислав Дончев, "Отрова за мишки" на Константин Буров и "Слънчево" на Илия Костов.