Тайбе Юсеин загуби полуфинала в кат. до 62 кг на Олимпийските игри в женската борба. Българката отстъпи с 2:3 пред японката Юкако Тауай.

Така в сряда тя ще спори за бронза.

Тайбе започна добре срещу съперничка, която действаше предпазливо и не й позволяваше да разгърне стила си. При една ситуация контраатакува, но съдиите не отсъдиха точки. Треньорът ни Петър Касабов обжалва и апелът бе уважен - 1 т. Последва точка за пасивност на Тауай и резултатът стана 2:0.

Азиатката обаче проведе успешна атака и изравни - 2:2. Малко след това и българката получи точка в пасив, така се стигна до пълен обрат - 2:3.

До края имаше повече от минута, но Юсеин не успя да осъществи успешна хватка, парирана умело от Юкако Тауай. Двубоят с японката бе повторение на финала на Световното в Будапеща преди три години. Тогава победата бе за Тайбе - 6:2.

Рано тази сутрин българката отнесе първите си две съпернички.

Тя започна с 4:1 над бразилката Лаиш Нунеш. Видимо запази сили, след като поведе с 4:0 в средата на втората част и успя да "затвори" схватката.

Следваше четвъртфинал с Болортуя Хурелхуу (Монголия) и там вече нямаше прошка - 10:0 с технически туш за едва 51 секунди.

Добрата новина за Тайбе бе, че не изхаби много енергия, но това в крайна сметка не й помогна на полуфинала. Подготовката й за Токио бе нарушена от тежка контузия, която не й позволи да е в по-добра форма.

Нямаше друго българско участие на Игрите до ранния следобед.