"Кой си ти, бе, предлагач!" Моля? Научете да говорите уважително и възпитано, както подобава на постовете, за които претендирате".

С тези думи се обърна към "Има такъв народ" Татяна Дончева от "Изправи се БГ. Ние идваме!, която е и лидер на "Движение 21". Изказването й пред бТВ бе по повод реплика на Станислав (Слави) Трифонов към съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в импровизирано интервю пред съпартиеца му Тошко Йорданов. Трифонов се обърна към съпредседателя на ДБ с думите "Кой си ти, бе, предлагач" - по повод споменаването на имената на служебни министри преди от ИТН да представят проектокабинета си. 

Дончева избягваше да назовава имена на политици и партии, но цялото й изказване бе един вид обръщение към "Има такъв народ" и коментар на действията на формацията или нейни представители.

"Една работа, за която вие очевидно не знаете как се върши. Не искайте от нас да носим съотговорност. Има неща, които не могат да станат на всяка цена. Ние ще поработим върху различни варианти", каза Дончева по темата ще даде ли парламентарната група, в която членува, гласове в подкрепа на правителството, предложено от ИТН.

И допълни:

"В България има десетки хиляди провинциални адвокати. Всеки ли добър на село трябва да бъде пробван за министър? В тази работа ще търсим професионалисти". 

Дончева заяви, че "личностите имат ключово значение".

"Ако министрите не са в състояние да си вършат работата, ние просто ще крушираме. Дотук не виждам много разбиращи хора. Мислят, че всички парламентарни разговори са бутафория, която старите политици си пробутват на избирателите. Разговорите са, за да се постигне решение.

Ако някой смята, че е измислил политиката и олимпийските игри - да ходи където иска. Ако някой смята да прехвърля отговорност на друг, а суверенът му е дал първото място, това не може да стане.  Аз не мога да постигна върхове в леката атлетика. Някой товарят сценаристите с очаквания, които те не могат да изпълнят", коментира Дончева.

Според нея поведението на лидерите на "Има такъв народ" няма нищо общо с правилата.

Дончева поясни, че до петък от "Има такъв народ" трябва да внесе своя проектокабинет при президента. Той след това трябва да го внесе в парламента. И многозначително изтъкна, че след внасянето в парламента могат да се правят промени на министри, но не и на премиера.

"Избирателят ни е поставил една супер сложна задача с хора, които ни се водят, ни се карат", каза още Дончева.