Лео Меси е футболист на "Пари Сен Жермен". Френският клуб официализира голямата вест малко преди полунощ местно време.

Публикува видеа и снимки. Той взема номер 30, десетката остава за Неймар.

А още в ранния следобед във вторник стана ясно, че двете страни са постигнали споразумение за 2-годишен договор, съобщи Би Би Си, позовавайки се на своя колумнист - специалист по испанския футбол, Гилем Балаг. По-късно трансферът на лятото бе потвърден от още много страни.

Футболистът и семейството му вече са в Париж. 6-кратният носител на "Златната топка" помаха на хилядите, очакващи го още на летище "Бурже". Преди това в медии се появиха снимки на барселонската аерогара "Ел Прат". Както и на борда на частния самолет на звездата.

Сключването на контракта, в който има опция за още един сезон, зависеше само от медицинския преглед, преминал успешно привечер. Едва кацнал, Меси отиде в парижка болница. Оттам в хотел, като от балкона на стаята си помаха на привърженици. Следващата спирка бе "Парк дьо Пренс".

Един от най-големите на нашето време ще получава по 25 милиона евро годишно. Те могат да станат 35 млн. при определени условия - лични и отборни постижения.

Меси ще бъде представен като ново попълнение на ПСЖ утре в 12 часа наше време. На "Парк де Пренс" още от ранния следобед се тълпяха фенове, имаше и много полиция. Те ще се върнат утре - очаква се пълен стадион.

Първоначално "Пари Сен Жермен" публикува загадъчно, но достатъчно красноречиво видео:

№10 напусна "Барселона", след като през цялата си кариера игра на "Камп Ноу". В неделя той даде пресконференция, на която през сълзи заяви, че е искал да остане, дори не си е представял да напусне. Но клубът не може да регистрира новия му договор, за който Лео се съгласи на два пъти по-ниска заплата.

Стойността му надвишава тавана за възнаграждения на Ла Лига, така Барса трябва да се лиши от половин отбор футболисти. Нещо, което по думите на президента Жоан Лапорта, не може да си позволи да направи.

"Всичко е уредено, Меси ще бъде играч на ПСЖ, заяви Балаг в Би Би Си Радио 5. - Край, нещата са ясни. Разбрах го преди малко."

Меси ще формира трио в нападение с бившия си съотборник в "Барселона" Неймар и с Килин Мбапе. Най-скъпоплатеното трио в историята на футбола. Освен това Меси се събира в един отбор с бивш "враг" - Серхио Рамос, с когото водеха люти битки в Ел Класико.

Според Балаг, освен че отива в отбор, с който ще спори за най-големите отличия, Лео иска е да максимално готов за Световното в Катар в края на следващата година.

А в негово лице собственикът на парижани Насер Ел-Хелайфи вижда и рекламно лице за Мондиала, на който е шеф на Организационния комитет и има много бизнес интереси. Така сделката с Меси, който продължава да е най-разпознаваемият футболист в света, придобива още по-голям смисъл.

През миналия сезон ПСЖ не стана шампион на Франция и отново се размина с триумф в Шампионската лига.

Меси може да дебютира още в събота срещу "Страсбург" у дома.