Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова "Демократична България" да спре с поставянето на разделителни линии. Вчера съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че формацията не би подкрепила кабинет с третия мандат, ако този мандат бъде връчен на БСП.

В това изявение Нинова видя и намеса в работата на президента.

"Не можете да казвате на президента. че няма да подкрепите този или онзи трети мандат, за да внимавал на кого го дава. Не се месете в правомощията на президента. Ние си знаем тежестта. Ако президентът ни даде трети мандат ще проявим разум диалогичност, ще поканим на разговори всички, без ГЕРБ и ДПС. Не слагайте разделителни линии, защото това минира възможности за България", каза Нинова.

И допълни, че в последните години БСП е положила усилия да се очисти от зависимости. Именно така тя описа процеса, по-известен като вътрешнопартийно напрежение в соцпартията. Лидерката на БСП каза още, че социалистите не са се борили 4 години срещу модела на ГЕРБ, за да ги вкарват сега обратно в зависимости.

Нинова призова да бъде съставено редовно правителство, защото наближава нова вълна на епидемията, а всички социалноикономически мерки, заявени от служебното правителство, не могат да бъдат реализирани без парламент и актуализация на бюджета.