Барабанистът на "Ролинг стоунс" Чарли Уотс е починал в болница на 80-годишна възраст, предаде Ройтерс, като цитира говорителя на музиканта.

"С огромна скръб обявяваме вестта за кончината на нашия обичан Чарли Уотс. Той издъхна в лондонска болница по-рано днес, заобиколен от семейството си", каза говорителят му.

В началото на месеца стана ясно, че Уотс вероятно ще пропусне турнето на "Ролинг стоунс" в САЩ, защото се възстановява от медицинска процедура. Говорителят уточни, че процедурата е успешна, но не уточни каква е, допълва БТА.

"Този път не съм в крак с времето - каза Уотс в изявление тогава. - Работя упорито да си върна формата, но вече приех, че това няма да стане бързо."

През 2004 г. той премина през лечение на рак на гърлото, припомня Би Би Си.

Чарли Уотс е барабанист на "Ролинг стоунс" от 1963 г., когато се присъединява към Мик Джагър, Кийт Ричардс и Брайн Джоунс.

Турнето "No Filter" на "Ролинг стоунс" в САЩ трябва да започне с концерт на стадион в Сейнт Луис на 26 септември.

Големи имена в музиката отдадоха почит на Уотс.

"Много тъжен ден. Чарли Уотс беше ултимативният барабанист. Изключително стилен и брилянтна компания", написа сър Елтън Джон като изказа най-искрените си съболезнования към семейството на барабаниста, както и към останалите от "Ролинг стоунс".

"Ще ни липсваш", сбогува се Ринго Стар също в туитър.

Браян Адамс нарече Чарли Уотс "един от най-големите барабанисти" и "истински джентълмен".

"Ти поддържаше ритъма в саундтрака на нашия живот", сбогува се с Глен Матлок.

През 2016 г. сп. "Ролинг стоун" постави Уотс на 12 място сред 100 най-велики барабанисти на всички времена.

Джазменът, който стана супер звезда в рока - така описва Чарли Уотс в своя некролог Би Би Си.