Служебният министър на икономиката Кирил Петков разказа съвсем различна версия за това кой при кого е отишъл и от кого е дошла инициативата за разговор той и колегата му Асен Василев евентуално да останат министри в редовно правителство на "Има такъв народ". Петков отговори на думите на Слави Трифонов пред БНТ от петък в кратко интервю за бТВ днес. 

В първото си тв интервю Трифонов заяви, че двамата министри отишли при ИТН, а не обратното, и били заявили, че искат да останат на постовете си.

"В кабинета ми дойде член на "Има такъв народ" и каза: "Много харесваме работата ви като министър. Много харесвам работата на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов (председател на парламентарната група на ИТН), защото аз много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН". Беше направена втора среща, Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: "Бих се радвал да продължите като министри. Ще ви направя среща със Слави Трифонов", разказа Петков. 

Според версията на икономическия министър е последвала въпросната среща с лидера на ИТН, организирана от заместника му. На нея шоуменът политик му казал: "Кириле, бих се радвал да си министър". Петков благодарил, но допълнил, че за него много важно е да се свърши работата. И уточнил, че с колегата си Василев не гонят постове.

 Кирил Петков не назова по име първият представител на ИТН, от когото е дошла поканата.

По-рано и президентът Румен Радев заяви, че знае от министрите си различна версия от тази на Слави Трифонов.