На първата си пресконференция като треньор на "Левски" Станимир Стоилов обяви, че няма да разчита на Валери Божинов, Христофор Хубчев и Симеон Славчев. Той ги призова да покажат любовта си към отбора, като доброволно разтрогнат договорите си със "сините".

"Няма да разчитам на Божинов, Хубчев и Славчев. Положението с Божинов не може да продължава така. За Божинов – ситуацията с него през тези 2 години е малко несериозна. Никой не го използва и има 70 минути за 2 кампании. А Валери Божинов преди две години беше на 33 години. Оставиха го да си тренира и загрява покрай тъчлинията, което е жалко за него. Съжалявам, че аз съм човекът, който трябва да прекъсне това нещо. Той е най-титулованият футболист в съблекалнята и има цялото мое уважение, но през последните две години го тупаха по гърба, но никой не го пуска да играе. Аз футболистът Валери Божинов не го познавам. Славчев за съжаление не разкри потенциала си, а при Хубчев има вина и ситуацията с предишните хора. Има повече хора на една и съща позиция и нямам нужда от много хора. Искам да взема юноши да играят с първия отбор", заяви Мъри.

Той посочи, че през 13-те години извън отбора основно "се е рушило, вместо да се гради".

"За мен "Левски" не е само работа, а основно е любов. Искам да благодаря на ръководството. Не очаквам да летим и да правим чудеса, но очаквам подкрепата на привържениците. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Много често взимам нестандартни решения и се е налагало да бъда по-остър в някои случаи, но бъдещето на "Левски" е най-важното. Ще действам с по-нови идеи. Ако мислите, че съм се предал и без цели, не е така. В тази съблекалня винаги трябва да има по-високи цели. Изоставаме от борбата за титлата и евентуално спечелване на Купата е на дневен ред. Знам, че един ден ще се случи, ако всички работим добре". 

Мъри отбеляза, че отборът има много да наваксва, за да стигне нивото на "ЦСКА-София" и "Лудогорец".

"Левски е много тежък и труден път и той е такъв, защото противниците ни – ЦСКА и Лудогорец, избягаха много напред във всяко едно отношение, а Лудогорец е изключително много напред със завършена база и стадион. ЦСКА има две участия в Европа, което е перфектно постижение и трябва да наваксаме това изоставане. Левски не може да си позволи дълги години да изостава".

Той постави и цел пред отбора - да влезе в групи на някой от евротурнирите през 2023 г.

"Няма да бъда щастлив, ако редуваме силни и слаби игри и ще търсим баланс. Ще опитаме да променим мисленето и начина. Правилният футбол ни доведе до ¼-финал в Купа УЕФА и групи на ШЛ. Моята цел лично е – виждам фланелката 2024-а година, и се надявам 2023-а Левски да е в групи на някои от турнирите. Трябва да се работи мощно".

Стоилов посочи и три проблеми пред отбора.

"Левски има три големи проблема. Първият спонсорът даде гаранциите си, вторият – аз и треньорите трябва да го изчистим, а третият проблем с феновете трябва да се обединим и да гледаме напред. Призовавам ги всички да седнат в сектор „Б” и да намерят решение. Не мога да взема аз страна. Така беше и по едно време, но винаги се взимаше решение, така трябва и сега. Футболистите не мога да ги сравнявам, защото са различни поколения, мислене на игра. Мога да твърдя за старите, че бяха прекрасни хора във всяко едно естество и заради това постигнахме резултати. Ако тези сега проявят човешкият интелект и футболният, ще имаме също резултати. Финансовото положение тогава беше сигурно с господин Батков. Парите паднаха, освободиха се над 16 футболиста и заминахме с 6 юноши. Сега е горе-долу еднаква ситуация".