Артистите отминават, но нуждата от някоя кинта е вечна...

Ще станат 6 години, откакто Леми напусна грешния свят и групата му, състояща се тогава от Фил Кембъл (кит.) и Мики Дий (ударни), естествено веднага обяви, че това е и краят на Motorhead.

Сега обаче от мениджмънта на феноменалното трио (имаше и един период на квартет, но незначителен) представят Everything Louder Forever – The Very Best Of Motörhead. Това е колекция от "най-шумните" песни на групата.

Засега рекламно "лице" на колекцията е парчето We Are Motorhead - записано през 2000 г. и даващо име на целия албум от тогава. Забележително бързо буги (ако използваме думите на самия Леми), което наистина сритва задници...

И ремастерингът си го бива - песента звучи смазващо, все едно е извадена от фурната топла-топла вчера:

We Are Motorhead не бива да се бърка с Motorhead - друга тресня от най-най-първия албум на групата, озаглавен... точно така - Motorhead.

Лесно може да се установи, че и през 1977 г. настроението е същото, макар да ги делят десетилетия и цяла една еволюция на тежкия саунд.

Представете си колко скандално е звучало тогава това... нещо. И бандата мислела да се разпадне още през съэщата тази 1977 г. поради тотален неуспех.

Всъщност "истинският" край на Motorhead (ако може така да се каже, без да обиждаме Мики и Фил), е чак през 2018 г. Тогава на 10 януари умира и "Fast" Еди Клак - китаристът и последен от тримцата от най-легендаринте години на бандата.

Малко преди Леми - на 12 ноември 2015 г. почина и Philthy Animal - Фил Тейлър, който блъскаше неуморно барабаните в първите тави.

Новата колекция се очаква на 29 октомври. Everything Louder Forever – The Very Best Of ще се появи на пазара в различни формати: двоен CD, четворен и двоен винил (съответно с 42 и 22 песни) и дигитално.

Какво остава, освен да почакаме и да й се насладим?!