Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов оттегли напусналия парламентарната група Велизар Енчев от Комисията за взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, както и от социалната комисия. Преди решението да бъде гласувано имаше кратки словесни схватки в пленарната зала. Фоторазказ на ВЕСЕЛИН БОРИШЕВ.

 

 Черната овца на ПФ, самоотлъчилият се Велизар Енчев реагира гневно на това предложение. Това е знак към българските пенсионери, че от бившите му съпартийци не искат да е представител на тази социална група в парламентарните комисии, горещи се депутатът.

 Това е просто процедура, обяснява Валери Симеонов. Енчев не е в парламента като представител на въображаеми пенсионерски организации, а като водач на листата на ПФ в София-област, твърди той. 

И добавя жлъчно: "Когато Енчев си получаваше заплатата в телевизията на всяко пето число, беше по-хрисим от монахиня."

 Винаги бдителната Мая Манолова от БСП скача в защита на онеправдания си колега. "Г-н Симеонов, народът избира депутатите и не може да сравнявате нещата с фирмени отношения, и с отношенията, които сте имали с Енчев, когато е работил за вашата телевизия", кори тя лидерът на ПФ. И размахва правилника на НС, за да поиска отлагане на гласуването на това предложение на Патриотите, докато парламентарните групи не се разберат къде да разпределят независимите народни представители (в момента те са четирима). Председателстващият заседанието Димитър Главчев й казва, че се е объркала и дори й изключва микрофона.

 "Г-н Главчев, ако сте нервен в този ранен час, защо не отстъпите мястото на някой друг", предлага соцдепутатът Кирил Добрев като реакция на действията на председателстващия.

 Подалият оставка от комисията по култура Слави Бинев приема поздравления. "Аз съм ръбат!", дава си висока оценка той.

 Друг бивш председател на комисията и настоящ неин член Стефан Данаилов е на различна вълна със съпартийците си.

Спряганата за възможна кандидатка за шеф на прословутата комисия Полина Карастоянова е следвана от шефовете на ПФ. В техни ръце ли е решението?