Тропическата буря Никълъс се засили до ураган от първа степен в Мексиканския залив с приближаването си до бреговете на САЩ и сега се насочва към тексаския град Хюстън, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Стихията е съпътствана с ветрове със скорост 120 километра в час и носи проливни дъждове. Ураганът се намира на 30 километра югоизточно от Матагорда - град, който е на няколко километра от Хюстън.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът призова жителите да следят предупрежденията, издадени от местните власти. Хората са призовани да не напускат домовете си и да не пътуват. Някои пътища в окръзите Матагорда и Лавака вече са затворени заради наводнения, причинени от приближаващия се ураган.

Жители на Тексас опразниха рафтовете на супермаркетите с приближаването на урагана. Снимка АП / БТА

В навечерието на стихията жители на Тексас буквално разграбиха стоките от първа необходимост в супермаркетите. По бензиностанциите имаше също по-големи опашки от обичайното. В Хюстън днес училищата остават затворени. А над 50 000 домакинства вече са без ток, заради повреди, причинени от приближаващия ураган.

Очаква се Никълъс да отслабне днес, докато се придвижва на североизток.